Breaking News

Peste un sfert dintre americani cred că Bill Gates vrea să folosească un vaccin pentru a implanta microcipuri în oameni

Un sondaj arată că peste 25 la sută dintre americani cred în teoria conspirației potrivit căreia Bill Gates vrea un vaccin Covid-19 pentru a implanta microcipuri în oameni

Bill Gates si teoria conspirației privind vaccinul cu microcip Bill Gates si teoria conspirației privind vaccinul cu microcip - © Getty Images
Distribuie:

Sondajul, realizat de Yahoo News și YouGov, arată că mai mult de un sfert dintre americani și 44 la sută dintre republicani, cred în teoria conspirației conform căreia Bill Gates a finanțat un vaccin împotriva Covid-19 pentru a implanta microcipuri în oameni, informează Daily Mail.

Sondajul a chestionat 1.640 de americani despre această teorie a conspirației în intervalul 20 – 21 mai. Aproximativ 28 la sută dintre adulții din SUA care au răspuns, cred în această teorie, chiar dacă ea a fost de mulți dezmințită, inclusiv de omul de afaceri. 32% dintre ei nu sunt siguri, iar 40% dintre ei cred că este falsă.

Interesant este faptul că 44% dintre oamenii care au fost identificați ca republicani, consideră teoria adevărată. 31% nu sunt siguri și doar 26% consideră că este falsă. În schimb, doar 19 la sută dintre democrați cred că teoria este adevărată. Majoritatea democraților (52%) identifică teoria ca fiind falsă, în timp ce 29% nu sunt siguri.

Conspiraționiștii cred în vaccinul făcut pentru a implanta microcipuri în oameni

Teoreticienii conspirației susțin, în mod fals, că Bill Gates folosește pandemia Covid-19 ca o modalitate de a produce un vaccin care conține un microcip, ce odată injectat în corp, este capabil să urmărească și să monitorizeze populația lumii. Unii teoreticieni ai conspirației merg chiar mai departe. Aceștia susțin că omul de afaceri intenționează să elimine 15% din populația lumii cu ipoteticul vaccin.

Fundația Bill și Melinda Gates nu a propus sau finanțat niciodată o cercetare privind dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19. Cu atât mai puțin unul care să includă injectarea unui dispozitiv de urmărire sau monitorizare.

Confuzia vine după ce fundația lor caritabilă a finanțat un studiu pilot, realizat de MIT și Universitatea Rice. Acesta studia posibilitatea realizării unui dispozitiv de administrare a vaccinurilor care ar putea „transmite o marcă invizibilă detectabilă de către un smartphone”. Totul a fost doar un studiu teoretic și metoda nu ar fi fost capabilă să urmărească sau să monitorizeze oameni.

Teoria conspirației, care a câștigat popularitate online, citează acest studiu în combinație cu un alt concept. Gates a imaginat conceptul denumit „identitate digitală”. Acesta ar putea implica stocarea în cloud a documentelor medicale și a documentelor personale ale unei persoane. Accesibilitatea lor ar fi posibilă doar cu acordul proprietarului. Nici acest studiu nu a fost realizat nici măcar în fază de test.

Știri recente

VIDEO : A prins un băiat de trei ani aruncat dintr-o CLĂDIRE ÎN FLĂCĂRI de către mama sa care a murit în incendiu
O mamă ȘI-A SUGRUMAT FIUL de 11 ani pentru că l-a prins jucându-se pe telefonul ei mobil noaptea
Au murit cei mai în vârstă GEMENI SIAMEZI din lume la vârsta de 68 de ani
VIDEO: Momentul cumplit când un fotbalist de 16 ani este lovit de fulger
Cum a schimbat un soldat britanic viața unui băiat bosniac care se născuse cu o DEFORMAȚIE FACIALĂ GRAVĂ

previous arrow
next arrow

Slider

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline