Breaking News

O țară europeană a adoptat legea prin care fiecare adult este acum donator de organe

Legea care a intrat în vigoare în Anglia stipulează că fiecare adult este acum donator de organe, cu excepția cazului în care declară că nu este de acord cu acest lucru

O țară europeană a adoptat legea prin care fiecare adult este acum donator de organe O țară europeană a adoptat legea prin care fiecare adult este acum donator de organe
Distribuie:

Pacienții care așteaptă transplanturi au salutat o nouă lege care „schimbă jocul”, prin care fiecare adult este considerat automat donator de organe, informează Daily Mail.

În conformitate cu noua lege, toate persoanele din Anglia se consideră că și-au dat consimțământul pentru ca organele lor să fie donate atunci când vor muri. Excepții sunt doar pentru persoanele care nu sunt de acord explicit cu acest lucru sau fac parte dintr-un grup exclus. Se crede că această metodă va facilita alte 700 de transplanturi în fiecare an până în anul 2023.

Noua legislație este cunoscută sub numele de „legea lui Max și a lui Keira”. Moartea unei fetițe pe nume Keira Ball, în vârstă de nouă ani, a salvat viața lui Max Johnson tot de nouă ani și a altor trei persoane. Tatăl fetiței le-a permis medicilor să-i folosească organele pentru transplanturi în urma unui accident auto din 2017.

Orice persoană este considerată donator de organe

Noua lege intră în vigoare de astăzi. Ministrul Sănătății, Lord Bethell, a recunoscut că sistemul ar putea fi amânat din cauza crizei coronavirusului. El a declarat în Camera Lorzilor: „Legislația va intra în vigoare pe 20 mai. Cu toate acestea, recunoaștem că acest lucru nu poate intra în practică imediat din cauza limitărilor impuse de Covid”. În timpul pandemiei de coronavirus, multe transplanturi nu au fost efectuate din cauza preocupărilor legate de siguranța pacientului.

Cifrele Sistemului Național de Sănătate și Transplant arată că doar 99 de operații de transplant au avut loc în aprilie. Anul trecut în aceeași perioadă au avut loc 244 de transplanturi.

Steve Burton, un bărbat în vârstă de 58 de ani este pe lista de transplant. El s-a auto-izolat cu soția sa încă de la începutul lunii martie. A mărturisit că deși ideea de a contracta Covid-19 l-a îngrozit, noua legislație i-a crescut moralul. A adăugat faptul că noua legislație schimbă jocul procedurilor de transplant. Bărbatul așteaptă un cadou al vieții de la cineva. Faptul că acum sunt mult mai mulți oameni în poziția de a primi acel cadou, este un lucru extraordinar pentru el.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline