Breaking News

Fată de 13 ani decapitată de tatăl ei cu o seceră în timp ce dormea ​​într-o crimă de onoare

Adolescenta de 13 ani a fost ucisă de tatăl ei deoarece s-a îndrăgostit de un bărbat în vârstă de 34 de ani cu care dorea să se căsătorească

Romina a fost decapitată de tatăl ei în timp ce dormea într-o crimă de onoare Romina a fost decapitată de tatăl ei în timp ce dormea într-o crimă de onoare
Distribuie:

O fată iraniană de 13 ani a fost decapitată de tatăl ei în timp ce dormea, într-o așa numită crimă de onoare, informează Daily Mail.

Romina Ashrafi a fost ucisă cu o seceră în casa familiei sale, fiind „pedepsită” astfel de tatăl ei. Ea a fugit cu un bărbat mai în vârstă de care s-a îndrăgostit, informează Iran International TV. Adolescenta a fugit inițial din casa familiei, cu un bărbat pe nume Bahamn Khavari, în vârstă de 34 de ani. Tatăl fetei nu a fost de acord cu planurile celor doi de a se căsători. Ambele familii au contactat autoritățile, ceea ce a condus la o căutare de cinci zile a cuplului. După ce i-au găsit, Romina a fost luată acasă.

Romina le-a spus autorităților că va fi în pericol acasă și că se teme pentru viața ei. Totuși acestea au predat-o familiei în conformitate cu legile Republicii Islamice. După ce fata a fost decapitată de tatăl ei, acesta s-a predat la poliție și a mărturisit crima. Ținea în mână secera încă plină de sânge.

Tatăl a fost arestat și o anchetă este în desfășurare

Guvernatorul districtului, Kazem Razmi, a declarat că tatăl fetei este arestat și o anchetă a cazului este în curs de desfășurare. Vicepreședintele pentru Afaceri ale Femeii, Masoumeh Ebtekar, a anunțat și un „ordin special” de investigare a crimei. El a declarat pentru Iran International TV, că tatăl se confruntă cu până la 10 ani de închisoare dacă este condamnat.

Tatăl Rominei va scăpa de pedeapsa cu moartea pentru că era „tutorele” acesteia. Codul Penal Islamic prevede acest lucru, relatează publicația Al Arabiya. Legea sharia spune că numai „rudele de sânge” au dreptul să solicite execuția pentru uciderea unei rude. Asta înseamnă că cele mai multe crime de onoare rămân nepedepsite. Asta deoarece familiile tind să nu solicite pedeapsa cu moartea pentru un alt membru al familiei.

Vestea morții Rominei a trimis o undă de șoc în Iran. Președintele Hassan Rouhani a cerut cabinetului său să accelereze legiferarea unor pedepse mai dure pentru așa-numitele crime de onoare. Legile iraniene prevăd că fetele se pot căsători după vârsta de 13 ani. În fiecare an în Iran, femeile și fetele sunt ucise de rudele de sex masculin. De cele mai multe ori pretextul este că și-au apărat onoarea. Aceste infracțiuni reprezintă aproximativ 20 la sută din crimele comise în Iran.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline