Breaking News

A făcut 20 de ani de închisoare fiind nevinovat, în timp ce ADEVĂRATUL CRIMINAL ucidea nestingherit în libertate

A recunoscut crima după un interogatoriu crunt al poliției fiind condamnat la închisoare pe viață. A efectuat 20 de ani din pedeapsă, până când adevăratul criminal a fost prins

A făcut 20 de ani de închisoare în timp ce adevăratul criminal ucidea în libertate A făcut 20 de ani de închisoare în timp ce adevăratul criminal ucidea în libertate

Povestea bărbatului care a făcut 20 de închisoare în timp ce adevăratul criminal era în libertate a început în toamna anului 1988, informează CNN.

O tânără de 13 ani fusese violată și ucisă în patul ei. Totul se întâmpla într-o zonă rurală din apropierea capitalei Coreei de Sud, Seul. Era a opta victimă de sex feminin care a fost ucisă acolo în ultimii doi ani.

La aproape un an de la moartea fetiței, poliția descindea în casa unui tânăr în vârstă de 22 de ani. Bărbatul a cărui identitate este protejată conform legilor sud-coreene este identificat sub pseudonimul Yoon. El a fost ridicat de polițiști și dus la secția de poliție locală unde a fost interogat timp de trei zile, fiind acuzat de violul și uciderea tinerei de 13 ani. În cele din urmă poliția a obținut de la acesta o mărturisire.

Yoon a spus polițiștilor că în noaptea crimei a ieșit la plimbare pentru a lua aer. Conform declarațiilor avocatului său, în timpul plimbării s-a oprit de mai multe ori pentru a se odihni. Tânărul avusese poliomielită în copilărie și din acest motiv șchiopăta. Acest lucru l-a scutit și de serviciul militar obligatoriu. În declarația dată a scris că la un moment dat a văzut o casă cu lumina aprinsă. A simțit brusc un „impuls de a viola”, se spune în transcrierile poliției. A urcat în casă, unde a violat-o și ucis-o pe adolescentă, deși părinții ei dormeau în camera alăturată.

Adevăratul criminal a fost descoperit abia în 2019

În baza acestei mărturisiri luate după un interogatoriu crunt, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață. A fost eliberat după 20 de ani, când o instanță de judecată i-a redus pedeapsa la apel. În tot acest interval de timp bărbatul a susținut că nu a comis fapta.

Adevăratul criminal a fost descoperit abia în septembrie 2019. Ultimul ofițer care s-a ocupat de caz a trimis probele ADN spre analiză unui laborator. Probele au dovedit că cel puțin trei victime au fost ucise de Lee Chun-jae, un bărbat condamnat pe viață în anul 1994. Acesta fusese acuzat pentru violarea și uciderea cumnatei sale. Peste doar o lună, bărbatul a recunoscut toate cele 10 crime din perioada respectivă.

Toată lumea a realizat că a avut loc o eroare judiciară de proporții. Bărbatul spune că a recunoscut crima de frică, deoarece fusese amenințat că va fi condamnat la moarte. Acum singura dorință a bărbatului este să-și recupereze onoarea, să îi fie anulat cazierul judiciar și să fie absolvit de crimă.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline