Breaking News

Trump a postat pe Twitter ordinul prin care permite Marinei SUA să distrugă navele înarmate iraniene

Președintele Donald Trump a dat ordine pentru armata americană „să doboare și să distrugă” orice vedete rapide înarmate iraniene care hărțuiesc nave americane

Nave înarmate iraniene hărțuiesc o navă militară americană Nave înarmate iraniene hărțuiesc o navă militară americană
Distribuie:

Într-o postare pe Twitter Președintele Donald Trump a scris că a instruit trupele marinei SUA să distrugă navele înarmate iraniene, informează Daily Mail.

Un videoclip al Marinei SUA de săptămâna trecută arăta mici vedete rapide iraniene care se apropiau de navele de război americane. Acestea operau în nordul Golfului Persic, lângă Kuweit, fiind protejate de elicoptere Apache ale armatei americane. „Am instruit navele americane să doboare și să distrugă toate navele înarmate iraniene, dacă ne hărțuiesc navele pe mare”, a mai scris aceste pe Twitter.

Donald Trump nu a citat un eveniment specific în tweet-ul său și nu a furnizat detalii. Casa Albă nu a avut niciun comentariu imediat pe marginea acestui subiect. Tweet-ul președintelui Trump a venit după ce Garda Revoluționară a Iranului a declarat că a pus pe orbită primul satelit militar al Republicii Islamice. Această lansare a ridicat imediat îngrijorarea experților cu privire la faptul dacă tehnologia folosită ar putea ajuta Iranul să dezvolte rachete balistice intercontinentale.

Generalul Abolfazl Shekarchi, un purtător de cuvânt al forțelor armate ale Iranului, l-a acuzat pe domnul Trump de „intimidare”. El a spus că președintele american ar trebui să se concentreze pe îngrijirea militarilor americani infectați cu coronavirus. Armata americană a avut peste 2.600 de cazuri confirmate de coronavirus începând de săptămâna trecută. Cel puțin doi militari din serviciul activ au murit de Covid-19, boala pe care virusul o provoacă.

De ce a venit ordinul să distrugă navele înarmate

Miercurea trecută, Marina SUA a declarat că navele Gărzii Revoluționare au hărțuit în mod repetat nave americane. Printre acestea s-au numărat USS Paul Hamilton, un distrugător al Marinei și USS Lewis B Puller, o navă care servește ca bază de aterizare pe mare. Navele operau cu elicoptere de atac ale armatei americane Apache în apele internaționale, se arată în comunicat

Tensiunile dintre cele două națiuni au escaladat după ce administrația Trump s-a retras din acordul nuclear internațional dintre Teheran și puterile mondiale din 2018 . Ulterior SUA a impus sancțiuni asupra Iranului. În luna mai anul trecut, SUA au trimis în Orientul Mijlociu alte mii de trupe, inclusiv bombardiere cu rază lungă de acțiune și un portavion.

Tensiunile au crescut când forțele americane l-au ucis pe cel mai puternic general al Iranului, Qassem Soleimani, în ianuarie. Iranul a răspuns cu un atac cu rachete balistice pe o bază din vestul Irakului, unde erau prezente trupele americane.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Recomandat
O fetiță în vârstă de trei săptămâni este cea mai…
Cresta Posts Box by CP