Breaking News

VIDEO: Între DURERE și SPERANȚĂ, omenirea mai are o șansă cu astfel de oameni dedicați profesiei

37 de medici italieni au murit de coronavirus și 6.205 de cadre medicale au fost infectate, iar în SUA doi medici transmit prin cântec un mesaj plin de durere și speranță

Omenirea mai are o șansă Omenirea mai are o șansă cu astfel de oameni - © Getty Images/Instagram
Distribuie:

Durere și speranță, sunt cele două stări sufletești între care balansăm, în această cumplită criză provocată de CORONAVIRUS.

Criza coronavirusului din Italia a ucis până acum acum 37 de medici în timp ce peste 6.000 de cadre medicale au fost infectate, informează Daily Mail.

Alți trei medici au murit de coronavirus ieri, la Bergamo, Foggia și Napoli, a declarat Federația Italiană a Profesioniștilor din Medicină. Numărul total al medicilor decedați în Italia a ajuns astfel la 37. Șeful unui institut de cercetare italian a declarat că 6.205 de cadre medicale au fost infectate, 8,3 la sută din cele 74.376 de infecții totale din Italia declarate pe 25 martie 2020.

„Cu ce ne confruntăm în fiecare zi este un adevărat buletin de război. Medicii și familiile lor își plâng morții”, a spus Filippo Anelli, Președintele Federației Medicilor. Acesta a avertizat că adevăratul număr de decese poate fi mai mare. Asta deoarece „mulți medici mor brusc, chiar dacă moartea nu este direct atribuibilă virusului”. Se întâmplă deoarece testul pentru coronavirus nu mai este efectuat în condițiile date.

În plus, se crede că cel puțin o asistentă s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus și se temea că ar fi răspândit boala la alții. Daniela Trezzi, de 34 de ani, lucra în prima linie a crizei provocată de coronavirus la un spital din Lombardia. Federația Națională a Asistenților Medicali din Italia a confirmat decesul acesteia. Într-o declarație emisă la începutul săptămânii, aceasta și-a exprimat „durerea și consternarea” privind sfârșitul tragic al acesteia.

Și în toată această nebunie provocată de virusul ucigaș, sunt doctori care transmit speranță. Un chirurg din Minnesota a stârnit emoție pe rețelele sociale după ”frumoasa” interpretare a cântecului lui John Lennon – IMAGINE.

Clipul postat pe Instagram

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ksw3Zc7Fh38[/embedyt]

Dr. Elvis Francois, în vârstă de 34 de ani, este chirurg ortoped la Clinica Mayo din Rochester. El a interpretat melodia alături de colegul său, Dr. William Robinson, de 36 de ani, care l-a acompaniat la pian. Acesta a postat videoclipul pe contul său de Instagram spunând că pandemia de coronavirus a unit lumea în fața unui inamic comun.

Clipul a fost vizionat de mai mult de 72.000 de ori. El a atras mii de comentarii din partea fanilor care au mărturisit că le-a „liniștit sufletul”. Este dovada că între durere și speranță, OMENIREA mai are o șansă.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Recomandat
În plină criză de CORONAVIRUS, B.C.R. a ales o metodă…
Cresta Posts Box by CP