Breaking News

Un preot italian de 72 de ani a murit, CEDÂND VENTILATORUL cumpărat pentru el unui pacient mai tânăr

Preotul italian a murit de coronavirus după ce a renunțat să folosească aparatul respirator cumpărat de enoriașii săi, în favoarea unui pacient mai tânăr

Giuseppe Berardelli a cedat aparatul respirator unui pacient mai tânăr Giuseppe Berardelli a cedat aparatul respirator unui pacient mai tânăr
Distribuie:

Giuseppe Berardelli, un preot italian în vârstă de 72 de ani, din Casigno, Lombardia, cea mai lovită regiune din Italia, a murit într-un spital local după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, informează Daily Mail.

Berardelli primise un aparat ventilator dificil de obținut, cumpărat de enoriașii îngrijorați de sănătatea lui. Dar acest preot italian a decis să-l ofere unui pacient mai tânăr pe care nici măcar nu îl cunoștea. Tânărul era într-o situație disperată și se străduia să respire din cauza virusului.

Giuseppe Berardelli

Giuseppe Berardelli

Vârsta exactă și starea pacientului nu sunt cunoscute. Se știe faptul că pacienții mai tineri care sunt conectați la aparatele respiratorii au șanse mult mai mari de supraviețuire. Cazul extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, din SUA. Acesta este și consultant la Secretariatul pentru Comunicații al Vaticanului.

O revistă a publicat povestea acestui preot italian

Revista italiană de știri Araberara (sursa știrii) a relatat pentru prima dată toată povestea. Berardelli, un preot italian iubit și respectat, care avea și alte afecțiuni de sănătate, era cunoscut pentru pentru firea caritabilă dar și dragostea lui pentru motociclete. Lăudându-l pe Twitter, James Martin a scris: „Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi.  …(Ioan 15:13). Este un„ Mucenic al carității ”, un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui bărbat condamnat cu familie și a fost ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus și al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi!”.

Berardelli se numără printre cei cel puțin 60 de preoți din Italia, care au murit din cauza coronavirusului. Asta după ce Papa i-a chemat să „aibă curaj” și să aducă alinare bolnavilor.

Numele a 51 de preoți eparhiali care au murit după ce au contractat coronavirusul, au fost publicate de ziarul Avvenire. 6.077 persoane au murit după testarea pozitivă cu coronavirus în Italia. Numărul total de cazuri confirmate a depășit 63.900. (Până la data de 24.03.2020 – ora 13).

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*