Breaking News

Vameșii au confiscat o pungă cu păsări moarte ambalate în pungă pentru mâncare de la un pasager din China

Bărbatul călătorea din China cu destinația Virginia pachetul fiind interceptat și confiscat pe Aeroportul Interanțional Dulles

Vameșii au confiscat o pungă cu păsări moarte pe aeroport Vameșii au confiscat o pungă cu păsări moarte pe aeroport
Distribuie:

Un pachet cu păsări moarte și ambalate, ascunse în geanta unui pasager, a fost confiscat de agenții vamali pe un aeroport din Virginia, informează Daily Mail.

Direcția Vamală și de Protecția Frontierelor din SUA a interceptat pachetul pe Aeroportul Internațional Dulles. Pasagerul a aterizat cu un zbor care venea din China pe data de 27 ianuarie. El le-a spus agenților vamali că pachetul de păsări moarte era doar mâncare pentru pisici.

Ambalajul din plastic avea imagini cu o pisică și un câine la exterior, similar cu aspectul pungilor cu mâncare pentru animale de companie. În interiorul pungii s-au găsit un număr nespecificat de păsări moarte. Acestea aveau lungimi între 6 și 9 centimetri. Vameșii spun că pasagerul care venea de la Beijing, se îndrepta spre statul Maryland, când a fost prins.

Importul de păsări este interzis în SUA pentru a preveni răspândirea gripei aviare. Pachetul de păsări a fost incinerat după ce a fost descoperit, potrivit agenților vamali. Probabil că pachetul nu a fost confiscat în China, deoarece a fost deghizat ca hrană pentru animale de companie, au spus agenții americani.

Importul de păsări moarte este interzis în SUA

În Statele Unite importul păsărilor moarte este interzis. Păsările neprocesate reprezintă o amenințare potențială pentru industria de creștere a păsărilor din SUA. Măsura a fost luată pentru că aceste păsări sunt vectori potențiali ai gripei aviare.

Casey Durst, directorul operațiunilor pe teren pentru controlul alimentelor a dat o declarație. În ea se specifică faptul că specialiștii în agricultură și în domeniul vamal acordă o vigilență extraordinară în protecția frontierelor. Acest lucru este esențial pentru a proteja prosperitatea agricolă și economică a țării împotriva dăunătorilor invazivi și a bolilor animalelor.

Agenții vamali nu au menționat niciun risc potențial de coronavirus legat de păsările moarte. Asta în condițiile în care se presupune că virusul mortal provine din carne de animale sălbatice vândute în piețele de animale din China.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Recomandat
Doi bărbați care au violat și au ucis o fetiță…
Cresta Posts Box by CP