Breaking News

Tânăra violată, ucisă și aruncată în tufișuri a stârnit furie în țara care a propus spânzurarea violatorilor în public

Tânăra ucisă în Pakistan a stârnit furie în toată țara chiar și după ce parlamentul a propus legislația care permite spânzurarea în public a violatorilor

Tânăra violată, ucisă și aruncată în tufișuri Tânăra violată, ucisă și aruncată în tufișuri - © CEN
Distribuie:

O tânără violată, ucisă și aruncată în tufișuri într-o localitate din Pakistan, a stârnit furia populației din întreaga țară, informează Daily Mail.

Tânăra fată, identificată doar ca Madiha, a fost găsit duminică după ce a dispărut cu o zi înainte de acasă. Aceasta locuia în localitate Saro Khel, un sat din nord-vestul regiunii Khyber Pakhtunkhwa. Deși i-a fost protejată identitatea, surse jurnalistice spun că vârsta ei este între șapte și nou ani.

După ce a fost găsit cadavrul ei, familia și alți localnici au ieșit în stradă. Ei au format un blocaj rutier pentru a cere dreptate pentru Madiha. Manifestarea s-a încheiat după sosirea poliției, potrivit presei locale. Incidentul a stârnit furie în toată țara. Rețelele de socializare au fost luate cu asalt, cei mai mulți dintre utilizatori solicitând dreptate pentru tânăra violată, ucisă și aruncată în tufișuri.

Atropologul și cineastul de filme documentare Samar MinAllah Khan și-a arătat astăzi indignarea. El a postat pe Twitter un mesaj în care spune: „Nu vă mai scuzați! Copiii din Pakistan strigă după ajutor. Abuzul sexual asupra copiilor se întâmplă în case, străzi, școli islamice, sate și orașe. Cu toate acestea, un alt copil a fost violat și ucis cu brutalitate”. El a postat un haștag care cere #DreptatePentruMadiha

Legea Zainab

Întâmplarea a venit la scurt timp după ce un comitet al Senatului din Islamabad a aprobat un amendament pentru extinderea competenței proiectului de lege Zainab în întreaga țară. Acest proiect de lege abordează infracțiunile sexuale împotriva copiilor și propune sentința de condamnare la moarte a violatorilor. În plus aceștia vor fi spânzurați în piața publică. El a fost adoptat de Adunarea Națională în ianuarie.

Proiectul este numit după Zainab Ansari, o fetiță în vârstă de șase ani, care a fost violată și ucisă la Kasur în 2018. Cazul lui Zainab a adus proteste la nivel național după ce a fost găsită aruncată în gunoi. Cazul actual este cel de-al 12-lea astfel de incident brutal care s-a întâmplat în această țară în ultimul an.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline