Breaking News

Doi bărbați care au violat ș ucis o fetiță de 12 ani au fost EXECUTAȚI ÎN PUBLIC prin împușcare

Plutonul de execuție a fost ales de tatăl fetei, care ulterior a și inspectat cadavrele pentru a se asigura că bărbații au murit

Doi bărbați care au violat și ucis o fetiță de 12 ani au fost executați Doi bărbați care au violat și ucis o fetiță de 12 ani au fost executați (Photo by Popperfoto via Getty Images)
Distribuie:

Doi bărbați care au violat și au ucis o fetiță de 12 ani în Somalia au fost executați în public de un pluton de execuție, care a fost ales de tatăl fetei ucise, informează Daily Mail.


Aisha Ilyaas Aden a fost răpită dintr-o piață, iar ulterior a for violată și ucisă prin strangulare în apropierea casei sale. Incidentul a avut loc în localitatea Galkayo, din regiunea Puntland, în Somalia. S-a întâmplat în luna februarie a anului trecut.

Abdifatah Abdirahman Warsame și Abdishakur Mohamed Dige au fost executați în public în piața orașului Bossasso, pe coasta de nord a Somaliei. Ei au fost găsiți vinovați de șocantul atac în urma probelor ADN administrate. Tatăl lui Aisha, Ilyaas Aden, a declarat la BBC că a desemnat singur membrii plutonului de execuție dintre cunoscuți. El a mai spus că a vorbit cu cei doi bărbați înainte de execuție, care au recunoscut violul și uciderea fiicei sale, cerându-și iertare pentru fapta comisă. După execuție, bărbatul a inspectat cadavrele pentru a se asigura că cei doi au murit.

Cazul a fost o piatră de hotar în justiție

Cazul a stârnit revolte și demonstrații în toată țara. El a generat și un protest online în care a fost folosit haștagul #JustitiePentruAisha. Un militant pentru drepturile femeilor a declarat că ”din păcate, violența sexuală nu este un eveniment șocant în Puntland”. El spune că acest lucru este de ani de zile ceva obișnuit. Cazul Aisha, prin tragismul său, a rezonat profund în comunitate producând un adevărat cutremur. Acum este de așteptat ca violența fără sfârșit împotriva femeilor și a fetelor să înceteze. Este timpul ca bărbații să nu se mai poată sustrage de la responsabilitatea faptelor lor, a declarat militantul.

Regiunea semi-autonomă Puntland din Somalia, a adoptat în 2016 prima lege a infracțiunilor sexuale din țară. Aceasta incriminează violul, hărțuirea sexuală și infracțiunile sexuale online. Potrivit legii, cinci bărbați care au violat o adolescentă și au postat un videoclip al atacului pe rețelele sociale au fost condamnați în 2017. Ei au fost biciuiți în public și au primit 10 ani de închisoare, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

Militanții declară că poliția fie nu află despre violența asupra femeilor, fie nu o consideră o infracțiune gravă. Acest fapt împiedică femeile să raporteze abuzurile îndreptate împotriva lor.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*