Breaking News

VIDEO: ȘOC ȘI GROAZĂ 2.0! SUA au lansat 40 de tone de bombe pe o insulă ”infestată de ISIS”

Bombardiere americane conduse de avioane de vânătoare F35 au distrus o fortăreață teroristă de pe o insulă aflată pe râul Tigru din Irak

Bombardamentul american pe insula ”infectată de ISIS” Bombardamentul american pe insula ”infectată de ISIS” - © US Air Force
Distribuie:

Avioanele de război americane au aruncat 40 de tone de bombe ghidate cu laser peste ceea ce oficialitățile militare au numit „insula infestată de ISIS” din Irak, informează Daily Mail.

Avioanele F-15 și F-35 au fost folosite pentru a bombarda insula Qanus, care se află în mijlocul râului Tigru din centrul Irakului. Scopul misiunii a fost acela de a distruge ascunzătorile luptătorilor jihadiști de pe această insulă.

Colonelul Myles B Caggins a fost purtătorul de cuvânt al operațiunii Joint Resolve. El a declarat: „Iată cum arată când avioanele US Air Force, F15 și F35, aruncă 36.000 kg de bombe pe o insulă infestată de Daesh”. Daesh este un termen arab folosit în sens peiorativ pentru ISIS.

Trupele din Batalionul 2 al Forțelor Operaționale Speciale irakiene au fost apoi trimise pentru a curăța zona. Aceasta a fost descrisă drept un „hub de tranzit” pentru luptătorii ISIS care provin din regiunea Mosul din Siria și Kirkuk din Irak.

Filmul acțiunii

Videoclipul dramatic al bombardamentului arată insula luminată de la un capăt la celălalt de explozii. Practic aproape nicio parte din ea nu a rămas neatinsă.

În continuare, videoclipul prezintă trupele irakiene din teren care privesc la imensele perdele de fum care se ridică pe cer când insula este acoperită de tone de bombe. Generalul Eric T. Hill, comandantul unității ”Task Force Special Operations” a declarat că operațiunea este destinată să aducă stabilitate în regiune. Autoritățile au spus că au bombardat insula pentru a „perturba capacitatea ISIS de a se ascunde în vegetația deasă”.

Forțele de coaliție continuă să efectueze operațiuni de lichidare la sol pentru a distruge luptătorii ISIS rămași pe insulă. Este partea a operațiunii Black Earht (Pământ Negru), a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului irakian pentru combatere terorismului.

ISIS a capturat mari zone din Irak și Siria în anul 2014. Ulterior au instaurat așa numitul Califat Islamic în toată regiunea. Întâmplător sau nu, operațiunea a fost lansată la 18 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, de la World Trade Center din New York.

Citește și:

Poate ești interesat

 

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline