Breaking News

ȚIGĂRILE ELECTRONICE UCID! După cinci decese misterioase, utilizatorii sunt sfătuiți să renunțe la ele

Oficialii din domeniul sănătății din SUA au cerut oamenilor să înceteze să inhaleze vaporii țigărilor electronice după ce cinci persoane au murit

Simah Herman indeamna oamenii sa renunte la tigarile electronice Simah Herman îndeamnă oamenii să renunțe la țigările electronice - Foto: @simahherman/Instagram
Distribuie:

După cinci decese misterioase, din aproximativ 450 de persoane care au avut probleme respiratorii, oficialii din domeniul sănătății din SUA spun că țigările electronice ucid, informează publicația METRO.

Ultima moarte a fost a unui bărbat în vârstă de 55 de ani din California. Primul deces s-a produs în iulie în Oregon și de atunci oamenii au murit și în Illinois, Indiana și Minnesota. Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), au sfătuit acum persoanele să nu mai folosească aceste dispozitive până nu știu ce provoacă stările pulmonare. Dr. Dana Meaney-Delman a sfătuit persoanele care folosesc țigările electronice să renunțe la ele pentru a preveni aceste boli pulmonare severe.

Țigările electronice sunt responsabile pentru aceste morți

Toți cei 450 de adolescenți și adulți care au contractat boli respiratorii au spus că au folosit țigări electronice cu vapori. Până în prezent, niciun dispozitiv sau substanțe chimice specifice nu au fost legate de aceste îmbolnăviri. Experții se concentrează pe produsele de pe piața neagră care conțin ulei de vitamina E. Există o mare piață neagră pentru cartușele de vapori, iar utilizatorii din comunitățile online au fost avertizați despre pericolele produselor nereglementate.

Acetatul de vitamina E este un supliment nutrițional disponibil în mod obișnuit, luat oral sau aplicat pe piele. Dr. Len Horovitz, un pneumolog la Spitalul Lenox Hill din New York, a adăugat: „Dar nu trebuie să-l încălzești și să îl inhalezi, pentru că este un ulei. Și plămânul nu dorește ulei fierbinte, plămânul reacționează la uleiul fierbinte”. Persoanele care se îmbolnăvesc suferă de simptome specifice, inclusiv durere în piept, respirație și vărsături. Mulți au ajuns pe ventilatoare mecanice iar alții a trebuit să fie plasați în comă indusă medical.


Simah Herman, în vârstă de 18 ani, a distribuit fotografii cu ea însăși în spital. Asta după ce a suferit de insuficiență pulmonară. Aceasta i-a fost provocată de inhalarea vaporilor din țigările electronice. Ea a pornit o campanie online de conștientizare a pericolului provocat de aceste țigări electronice.

Persoanele au început să conștientizeze pericolul

Kevin Boclair, un tânăr de 19 ani din Philadelphia, a fost plasat în comă indusă medical în urmă cu trei săptămâni. Părinții săi spun că ar putea necesita un transplant de plămâni dacă își revine. Mama sa Deborah a spus: „Știu ca asistentă medicală că ar putea muri. Sperăm ca starea lui să se îmbunătățească. Vreau doar ca prietenii lui să știe și le spun părinților să-și convingă copii să nu facă asta”.


Maddie Nelson, de 18 ani din Utah, a fost de asemenea, pusă în comă. Ea a folosit țigările electronice în fiecare zi timp de trei ani. A distribuit o poză cu ea însăși de pe patul de spital. Mesajul a fost: „Îmi împărtășesc povestea. Toți trebuie să fiți conștienți de faptul că există ceva nebunesc în aceste stilouri. Ele nu oferă siguranță și aproape că m-au ucis”.

Poate ești interesat

Citește și:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline