Breaking News

Fetiță de doi ani INTERZISĂ LA CREȘĂ pentru că are craniul deformat și „ar putea speria alți copii”

Conducerea instituție i-a spus mamei sale că are nevoie de operație înainte de a fi acceptată

Interzisă la creșă pentru că are craniul deformat - © CEN Interzisă la creșă pentru că are craniul deformat - © CEN
Distribuie:

Unei fetițe de doi ani i-a fost interzis accesul la creșă, deoarece personalul a spus că are craniul deformat și îi va speria pe alți copii, informează Daily Mail.

Interzisă la creșă pentru că are craniul deformat

Interzisă la creșă pentru că are craniul deformat – © CEN

Sofya Zakharova s-a născut cu craniul deformat și degetele de la mâini și picioare contopite. Părinții ei locuiesc în Republica Bașchiria din Rusia. Lor li s-a spus că fetița va trebui să facă o intervenție chirurgicală înainte de a i se permite să meargă la creșă. Aceștia încearcă cu disperare să-i facă o operație, dar sunt limitați de posibilitățile materiale. Între timp, experții avertizează că dezvoltarea fetiței va avea de suferit dacă nu interacționează cu alți copii de vârsta ei.

Părinții trăiesc la limita sărăciei

Mama ei, Svetlana Gizatullina și tatăl ei Rasul, locuiesc într-o casă din satul Alatany fără apă curentă și fără încălzire centrală. Oficialii cercetează acum cine i-a refuzat fetiței accesul la creșă. În plus se investighează și de ce nu i s-au oferit îngrijiri medicale adecvate fetiței.

Despre caz a vorbit și psihologul educațional Ekaterina Belan. Ea a declarat reporterilor din zonă: „Cu cât va interacționa cu alți copii mai repede, cu atât va fi mai ușor pentru ea să facă față condițiilor în care trăiește și crește. Cu cât are mai multe interacțiuni, cu atât îi va fi mai ușor să se accepte pe ea însăși pentru ceea ce este”.

Cazul copilului a fost preluat de o organizație de caritate locală numită „Curcubeul bunătății”. Dar creșa a refuzat să o primească, pentru că „ar putea speria alți copii”, susțin părinții. Mama ei spune că i s-a recomandat să-i facă o operație. Doar în acest mod ea ar putea să meargă la grădiniță ca un copil obișnuit.

Conducătorul Republicii Bșchiria, Radiy Khabirov, a declarat că oficialii au vizitat familia și autoritățile intenționează să le găsească un apartament. În acest fel familia va evita să petreacă iarna într-o casă rece. El a declarat că intervenția fundației caritabile a fost hotărâtoare în acest caz. A mai spus că este deja clar că drepturile copilului și ale părinților au fost încălcate. Autoritățile încearcă acum să găsească o soluție legală adecvată.

Conducătorul republicii a adăugat că va urmări personal soarta fetei pentru a se asigura că aceasta se va schimba.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*