Breaking News

VIDEO: Doi ingineri români au creat o FARFURIE ZBURĂTOARE complet funcțională

Obiectul zburător care are toate caracteristicile unei FARFURII ZBURĂTOARE, este rezultatul a peste două decenii de proiecte inginerești

Răzvan Sabie - ADIFO Răzvan Sabie (ADIFO) - Foto: Răzvan Sabie
Distribuie:

Doi ingineri români, urmași demni a vizionarului inventator Henri Coandă, au proiectat și realizat prima FARFURIE ZBURĂTOARE complet funcțională, informează publicația americană vice.com.

Demonstrația de zbor

Pe un cer albastru, un obiect zburător care arată izbitor cu cele ale OZN-urilor filmate de avioanele militare americane, se ridică brusc în aer. Este prototipul invenției inginerului român Răzvan Sabie și al inginerului în aerodinamică Iosif Țăposu, care susțin că au dezvoltat o farfurie zburătoare complet funcțională.

”Obiectul Zburător În Toate Direcțiile” sau ADIFO (All-DIrectional Flying Object) cum este cunoscut în comunitatea științifică mondială, arată exact ca o farfurie zburătoare stereotipică. Cu toate acestea, creatorii ADIFO spun că inspirația pentru aeronavele lor în formă unică nu provine de la OZN-uri. Ei spun că discul este proiectat după așa numitul PROFIL DELFIN. Este un concept al profesorului Iosif Țăposu, care s-a inspirat de la înotătoarea dorsală a delfinului.

Interviu cu mass-media americană

În primul său interviu cu mass-media americană, inginerul Răzvan Sabie a spus că ADIFO nu este opera îndrăzneață a unor ”inventatori nebuni”. „Aerodinamica din spatele acestei aeronave este rezultatul a peste două decenii de muncă. Rezultatele sunt foarte bine motivate în sute de pagini. Ele sunt confirmate prin simulări pe computer și teste în tunelul aerodinamic”, a explicat Sabie.

Partenerul lui Sabie este Iosif Țăposu, fost cercetător principal la Institutul Național de Cercetări Aerospațiale din România. El a fost șeful Departamentului de Aerodinamică Teoretică a Institutului Național de Aviație.

Funcționând ca un Quadcopter, ADIFO poate să ”decoleze, aterizeze și să zboare cu viteză lentă” prin intermediul a patru duze propulsoare. O pereche de motoare cu reacție situate în partea din spate a discului zburător, asigură tracțiunea orizontală necesară deplasării. Sabie spune că sistemul cu propulsie dublă poate vectoriza individual. Acest lucru îi conferă un grad ridicat de agilitate în timpul zborului. Farfuria zburătoare are un design unic. Asta îi permite să se deplaseze lateral în ambele direcții sau să se rotească rapid în zbor.

Sabie și Țăposu au prezentat un prototip operațional ADIFO de 4 metri în primăvara acestui an. Potrivit inginerului Sabie, un model la scară completă a farfuriei zburătoare ar reprezenta „o paradigmă de zbor nouă și revoluționară”.

 

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline