Breaking News

Un băiat de 10 ani a fost ucis după ce a fost smuls dintr-o barcă de un crocodil de apă sărată în fața fraților săi îngroziți

Băiatul era împreună cu cei doi frați ai săi mai mari în momentul în care un crocodil de apă sărată l-a smuls din barcă

Distribuie:

Daily Mail a publicat pe pagina sa de web un articol despre cazul unui băiat în vârstă de 10 ani, care a fost ucis după ce un crocodil de apă sărată l-a smuls dintr-o barcă în fața fraților săi îngroziți.

Cumplita întâmplare a avut loc în municipalitatea Balabac, din provincia Palawan din Filipine, un grup de aproximativ 36 de insule, inclusiv insula Balabac. Băiatul de 10 ani se afla la bordul unei mici bărci de lemn cu cei doi frați ai săi mai mari, în apropierea orașului Balabac. Zona este notorie pentru confruntările dintre om și aceste reptile extrem de feroce și periculoase.

Tatăl său nu a reușit să-l găsească pe băiat în urma unei căutări care a durat toată noaptea. Mai târziu, un pescar a descoperit rămășițele pe jumătate mâncate ale copilului. Acestea au fost găsite într-o mlaștină de mangrove, după cum arată un raport al poliției. Dezvoltarea și populația în plină expansiune din aceste insule din Filipine au invadat constant habitatul creaturilor. Acestea au fost forțate să trăiască pe întinderi tot mai mici de mlaștină ceea ce a condus la atacuri repetate ale reptilelor, au spus autoritățile.

Oamenii și animalele luptă pentru același spațiu

Oamenii și crocodilii care împart același spațiu s-au confruntat de multe ori cu urmări nedorite. În aceste confruntări oamenii au fost uciși sau mutilați pe viață de aceste animale semiacvatice. ”Din 2015, nu am avut niciodată un an fără atacuri ale crocodililor în Balabac”, a declarat Jovic Pabello, purtătorul de cuvânt al unui consiliu guvernamental. Acest consiliu lucrează pentru conservarea mediului grupului insular Palawan care include și Balabac. „Este un conflict privind utilizarea apei”, a adăugat el.

Numit și crocodilul de estuar, acest crocodil de apă sărată este printre cele mai mari reptile din lume. El poate crește până la șase metri în lungime și poate ajunge la greutatea de o tonă. În februarie, un crocodil l-a prins pe un băiat în vârstă de 12 ani. Acesta înota pe un râu din Balabac. A scăpat când frații săi au lovit capul reptilei cu vâslele până aceasta l-a lăsat dintre fălcile sale, a spus Pabello.

Un pescar din Balabac a fost ucis și mâncat de un crocodil de apă sărată în februarie anul trecut. Cu trei luni înainte, nepoata sa de 12 ani a fost prinsă și târâtă de un crocodil în apă. Fata nu a mai fost văzută niciodată.

Grupul insular Palawan, mai este cunoscut sub denumirea de „ultima frontieră” a Filipinelor. Zona are o remarcabilă diversitate de floră și faună, dar este amenințat de o dezvoltare necontrolată.

Citește și:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline