Breaking News

16 persoane au fost ucise într-un masacru, între care opt copii și două femei însărcinate

Masacrul tribal a avut loc în satul în satul Karida, din provincia Hela, în Papua Noua Guinee

16 persoane au fost ucise într-un masacru sălbatic din Papua Noua Guinee 16 persoane au fost ucise într-un masacru sălbatic din Papua Noua Guinee - Foto: AFP/Getty Images
Distribuie:

Două femei gravide și opt copii au fost printre cele 16 victime tăiate în bucăți într-un masacru tribal din Papua Noua Guinee, informează Daily Mirror în ediția electronică.

Victimele au fost înjunghiate și împușcate înainte ca trupurile lor să fie tăiate fără milă în satul Karida, din provincia Hela. Printre victime au fost două femei însărcinate și opt copii, cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani. Motivul din spatele crimelor nu este cunoscut.

Guvernatorului provinciei Hela, Philip Undialu, crede că un trib inamic a provocat un atac de răzbunare pentru un masacru anterior în carea au fost ucise în jur de șapte persoane. El a spus: „Acest lucru a escaladat, ducând la masacrul femeilor și copiilor nevinovați”.

Indivizi deocamdată necunoscuți au descins asupra sătenilor în jurul orei 6 dimineața. Înarmați cu puști și pistoale au tras fără milă și au atacat cu cuțite și bâte pe cine au întâlnit în cale. Apoi au dat foc la mai multe case care s-au făcut scrum.

Autoritățile declară că a fost o răzbunare

Despre atacul oribil a vorbit Philip Pimua, ofițerul care răspunde Centrul de Sănătate Karida. Acesta a spus: „M-am trezit dimineața și m-am dus să fac focul în bucătărie. În același timp am auzit sunetul de arme, apoi am văzut câteva case care ardeau. Am știut că dușmanii se află deja în sat. Așa că am fugit și m-am ascuns în pădure. Mai mai târziu, în jurul orei 9 sau 10, m-am întors. Am văzut cadavrele hăcuite și casele arse”.

Pimua consideră că atacul a fost o răzbunare din partea inamicilor. El a spus că aceștia ”se luptă de mult timp acolo între ei”. Inspectorul șef al poliției, Teddy Augwi, a declarat: „Aceasta nu este o luptă tribală în care taberele adverse se confruntă reciproc. Aceasta este o luptă în războiul de gherilă. Adică ei se joacă de-a v-ați ascunselea și își prind în ambuscadă dușmanii”.

Sâmbătă, șase persoane au fost ucise lângă Peta. Acest lucru a cauzat răzbunarea rudelor victimelor. Două zile după aceea, ei au ucis 16 persoane în Karida, a spus Augwi. Victimele au fost au înfășurate în plase de țânțari și lăsate în mijlocul drumului.

Primul ministru din Papua-Noua Guinee, James Marape a postat un mesa pe Facebook. El a scris: „Mulți copii și mame au fost uciși nevinovați în satele Munima și Karida, de către atacatorii din Haguai, Liwi și OKiru”.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Recomandat
O fetiță de șapte ani a fost ucisă și frații…
Cresta Posts Box by CP