Breaking News

VIDEO: SEIFUL APOCALIPSEI, explicații incredibile despre seiful care poate salva omenirea

Aceste video incredibil arată interiorul unui seif care adăpostește semințe, ce ar putea salva omenirea în cazul unui dezastru apocaliptic

SEIFUL APOCALIPSEI SEIFUL APOCALIPSEI - Locul unde omenirea își păstrează semințele - Sursa foto: Wikipedia
Distribuie:

Ascuns în munții din Norvegia, SEIFUL APOCALIPSEI, este un depozit de semințe în localitatea Svalbard, fiind proiectat pentru a stoca unele dintre cele mai vitale semințe din lume, în cazul în care culturile sunt distruse. Zona în care a fost pus este un „congelator permanent”  natural situat în apropiere de Polul Nord, fiind capabil să-și păstreze o temperatură constantă de -4 grade Celsius. Un articol dedicat acestui subiect a fost postat în ediția online a publicației Daily Express.

Acum a fost lansat un videoclip care oferă un tur rar și explicații despre instalația de depozitare interioară, care se află ascuns într-un munte din Norvegia, în perspectiva nedorită dar tot mai credibilă a creșterii globale a nivelului mării sau a altei catastrofe apocaliptice. Amplasat 1.300 de kilometri deasupra nivelului mării, seiful a costat  7,5 milioane de euro pentru a fi construit. Este format dintr-o serie de tuneluri care duc la  spațiile de depozitare unde sunt păstrate aproximativ un milion de eșantioane cu semințe.

Imagini din interiorul seifului

Deocamdată doar un singur depozit din cele trei construite este în uz, dar odată ce și celelalte două depozite vor fi pline, ele vor adăposti circa trei milioane de specii diferite de plante. În mod normal, având în vedere importanța culturilor în cazul unei apocalipse, seiful este de asemenea prevăzut cu sisteme de securitate de top. Există cinci uși de care trebuie să fie deblocate înainte de a ajunge până la magaziile de semințe propriu-zise, în timp ce toate cutiile care intră aici, sunt supuse unei scanări amănunțite pentru a se asigura că în interiorul cutiilor sigilate nu există explozibil.

Managerul seifului de la Svalbard, Bente Naevedral, a spus: „Este ca un seif de bancă. Semințele se află aici în cutii și aceste cutii sunt sigilate atunci când vin la noi, nici unul dintre noi nu le pot deschide. Am pus și un sistem de securitate la aeroport, pentru a verifica dacă acest cutii nu conțin explozibil”. Descris ca „mini-Organizația Națiunilor Unite”, acest tezaur deține rafturi enorme, unde containerele cu semințe din diferite țări sunt stocate unul lângă altul. Coreea de Nord, de exemplu are containerele lângă cele din Coreea de Sud și SUA.

Luna trecuta, 726 de pachete de semințe, inclusiv 1,8 kg de raigras din Noua Zeelandă, au fost transportate și depozitate aici de către Dr. Kioumars Ghamkhar. El a spus: „Teoretic, ele vor fi păstrate și conservate pentru totdeauna, dar, în practică ele vor fi păstrate probabil 100 de ani, poate un pic mai mult”. Măsura a fost luată pentru ca semințele utilizate în mod obișnuit în Noua Zeelandă să aibă un duplicat, în cazul în care se întâmplă un dezastru, incendiu, cutremur, etc. În cazul unui asemenea scenariu, aceste semințe ar avea o valoare inestimabilă.

Destinația seifului este strictă

Bente Naevedral, a vorbit de asemenea despre unele dintre cererile neobișnuite care au venit din diferite părți ale lumii pentru a fi depozitate în seiful apocalipsei. De exemplu s-a refuzat depozitarea de medicamente, sau material modificat genetic, dar s-au primit cereri și de la oameni care doresc să-și păstreze propriile semințe private, lucru care nu este de asemenea acceptat, dar cele mai  Cele mai ciudate scrisori au fost acelea în care oamenii au cerut să-și depoziteze propria lor „material genetic”, dar la aceste scrisori nici măcar nu s-a răspuns.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline