Breaking News

Poiect de lege: infractorii sexuali ai copiilor vor fi CASTRAȚI CHIMIC înainte de a fi eliberați

Legislativul din statul Alabama a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede ca infractorii sexuali să fie castrați chimic înainte de eliberare

Statul Alabama propune castrarea chimică a pedofililor Statul Alabama propune castrarea chimică a pedofililor - Sursa foto: themindunleashed.com
Distribuie:

Un membru republican al Casei Reprezentanților de Stat a propus un proiect de lege, ce a și fost aprobat, care spune că infractorii sexuali ai copiilor să fie castrați chimic înainte de a fi eliberați din închisoare. Măsura trebuie acum semnată de guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, informează Daily Mail.

Steve Hurst, parlamentar republican din districtul Calhoun, consideră castrarea chimică pentru delincvenții sexuali condamnați drept cea mai adecvată pedeapsă. „Ei au marcat acest copil pe viață și pedeapsa ar trebui să fie potrivită faptei comise”, a declarat Hurst pentru WIAT-TV. Măsura va fi probabil contestată cu înverșunare de către libertarieni, care spun că este o încălcare a celui de-al optulea amendament din Constituție. Amendamentul interzice guvernului să impună americanilor „pedepse crude și neobișnuite”.

Parlamentarul răspunde criticilor

Criticii remarcă, de asemenea, că cei care trebuie să ia medicamente pentru a-și reduce apetitul sexual suferă de reacții adverse grave. Acestea includ coagularea sângelui care poate pune viața în pericol și dau reacții alergice.

Hurst, însă, spune că pedeapsa este proporțională cu infracțiunea comisă. El a fost întrebat de către diverși cetățeni dacă nu crede că măsura este inumană. Parlamentarul a răspuns că nimic nu este mai inuman decât faptul de a lua un copil mic și a-l molesta sexual. Acesta nu poate să se apere sau să scape și trebuie să treacă prin tot calvarul provocat de această situație. ”Dacă vrei să vorbești despre ce este inuman, asta e inuman”, a fost concluzia acestuia.

Hurst consideră că prin castrarea chimică a infractorilor, se va descuraja pe viitor potențialii infractori de acest tip. De la mijlocul anilor 1990, opt state au permis o anumită formă de castrare chimică sau chirurgicală a infractorilor sexuali. Totuși, în practică instanțele au ordonat rareori ca aceste tratamente să fie efectuate.

California a fost primul stat care a permis să fie castrați chimic anumiți infractori sexuali. Aceștia ar fi trebuit să primească medroxiprogesteron (MPA). Este un hormon feminin artificial utilizat pentru a trata simptomele menopauzei. Atunci când este folosit de către bărbați, MPA reduce testosteronul la nivelurile de pre-pubertate.

Florida, Georgia, Louisiana, Oregon, Montana și Wisconsin au, de asemenea, astfel de legi. Acestea permit instanțelor să ordone castrarea, înainte ca un infractor să fie eliberat din închisoare. În Louisiana, castrarea este o condiție de reducere sau suspendare a sentinței.

Legile de castrare din California, Georgia, Louisiana, Montana și Wisconsin se aplică numai infractorilor sexuali care au comis infracțiuni împotriva minorilor. California, Florida și Louisiana oferă infractorilor sexuali opțiunea de a fi castrați chimic sau chirurgical, prin îndepărtarea fizică a testiculelor.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline