Breaking News

PEDEAPSA CU MOARTEA! Asta îi așteaptă pe trei bărbați care au violat și ucis o fată de opt ani

Bărbații se confruntă cu pedeapsa cu moartea în India, după un caz care a stârnit indignare în toată țara

Trei bărbați riscă pedeapsa capitală după ce au violat și ucis o fetiță de opt ani Trei bărbați riscă pedeapsa capitală după ce au violat și ucis o fetiță de opt ani - Sursa foto: Daily Mail
Distribuie:

Trei bărbați s-ar putea confrunta cu pedeapsa cu moartea în India după ce au violat și ucis o fetiță de opt ani, într-un caz care a stârnit indignare în toată țara, informează Daily Mail.

Fata de origine musulmană, Asifa Bano, a fost drogată și ținută în captivitate într-un templu hindus. Ea a fost agresată sexual timp de o săptămână, înainte de a fi strangulată și ucisă, în provincia Kashmir controlată de India. Atacatorii, dintre care doi sunt ofițeri de poliție, vor primi cel puțin închisoare pe viață, dar pot primi și pedeapsa capitală.

Unul dintre ei, Sanji Ram, era un funcționar public pensionat și custode al templului în care fata a fost atacată. Alți trei bărbați au fost găsiți vinovați de luare de mită și distrugere de dovezi, confruntându-se de asemenea cu închisoare pe viață. O a șaptea persoană judecată în același proces a fost achitată. Un minor care a fost complice la cumplita faptă, va fi judecat într-un proces separat.

Conform stenogramelor din timpul procesului, fata a fost răpită dintr-un trib nomad în ianuarie 2018. Fetița păștea poneii familiei sale în pădurile de la poalele munților Himalaya când a fost răpită. Cei trei care au violat și ucis fetița, i-au abandonat cadavrul într-o pădure o săptămână mai târziu.

Rapoartele medico-legale au constatat că ea a fost drogată cu medicamente împotriva anxietății și violată în repetate rânduri. Arsurile de pe corp sugerează și că a fost torturată înainte de fi strangulată. Cazul a declanșat două zile de proteste violente în Jammu și demonstrații în alte locuri din India. Inclusiv în marile orașe precum New Delhi, Mumbai și Bangalore au avut loc proteste.

Desfășurare de forțe în timpul procesului

Luni, sute de polițiști au fost la datorie în Pathankot pentru a preveni incidente la proces. Securitatea a fost de asemenea întărită în orașul Kathua și în zonele musulmane din jur. Jammu și Kashmir sunt singurele state majoritar musulmane din India. Regiunea sudică Jammu, unde a avut loc fapta, este dominată însă de hinduși. Activiștii musulmani au condamnat ceea ce consideră drept o crimă împotriva comunității lor. Unele grupuri hinduse au susținut că inculpații au fost acuzați pe nedrept.

Cazul a stârnit amintiri ale demonstrațiilor în masă care au urmat după ce o bandă a violat și ucis o studentă din New Delhi în 2012. Atunci a fost o mediatizare la nivel internațional a cazului. Legile privind violurile au fost modificate în India. Totuși persistă un număr mare de atacuri, cu 40.000 de cazuri de violuri raportate în fiecare an.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline