Breaking News

O tânără de 17 ani a murit eutanasiată după ce nu a mai suportat durerea provocată de mai multe abuzuri sexuale

Noa Pothoven din Olanda, a murit pe un pat de spital în dormitorul ei, după ce i s-a dat dreptul de a fi eutanasiată, această practică fiind legalizată acolo de mai mulți ani

O adolescentă de 17 ani a fost eutanasiată după ce a suferit mai multe abuzuri sexualeO adolescentă de 17 ani a fost eutanasiată după ce a suferit mai multe abuzuri sexuale O adolescentă de 17 ani a fost eutanasiată după ce a suferit mai multe abuzuri sexuale (© Instagram)
Distribuie:

Noa Pothoven, a decis să-și pună capăt vieții, fiind eutanasiată, după ce a fost victima mai multor agresiuni sexuale, începând cu vârsta de 11 ani, informează Daily Mail pe pagina sa de web. Ea a mai fost agresată sexual apoi când avea 12, respectiv 14 ani. Primele două incidente au avut loc la petrecerea unor adolescenți, în timp ce a treia oară ea a fost violată.

Adolescenta nu a pomenit apropiaților despre aceste abuzuri sexuale de frică și rușine. Părinții fetei au aflat mult mai târziu ce pățise aceasta. Se ridică totuși întrebarea cum de aceștia nu au observat comportamentul neobișnuit al fetei. De ce nu au dus-o la specialiști pentru a o ajuta să treacă peste traumele suferite. Dar cel mai rău lucru este că nu au reușit să o facă să renunțe la decizia ei.

Din cauza traumei suferite, fata a ajuns să nu mai mănânce mâncare şi să bea lichide, ajungând să sufere de anorexie. Toată suferința prin care a trecut, a fost povestită de către fată pe contul ei de Instagram. Intenția ei de a fi eutanasiată a făcut-o cunoscută cu doar câteva zile înainte ca procedura să aibă loc. Fata a mai scris şi o carte autobiografică, ea sperând că aceasta ar putea fi de folos tinerilor într-o situație similară. Este revoltător faptul că în Olanda nu există centre specializate de asistență psihiatrică pentru copiii și adolescenții cu astfel de probleme.

Olanda a legalizat eutanasia

În Olanda, eutanasia este legală pentru copii de până la 12 ani, însă aceasta este permisă doar după ce un specialist a investigat cazul. Numărul acestor cazuri a crescut considerabil în ultimii ani. Acest lucru este confirmat de cifrele prezentate de către Comitetul Regional pentru Analizarea Eutanasiei. Este organismul care monitorizează cu strictețe această practică.

Practicarea eutanasiei este un subiect extrem de controversat în vest. În Anglia această practică, deși dezbătută, rămâne ilegală. În alte țări, precum Canada sau Belgia, aceasta a fost deja legalizată. Eutanasia este legală și în unele state din SUA.

Actualizare

Washington Post scrie că Noa Pothoven deși a dorit să fie eutanasiată, nu a primit aprobarea necesară de la autorități. Ea a preferat să moară de foame și nu se știe dacă medicii au asistat-o în vreun fel. Facem corecțiile necesare în urma ultimelor informații actualizate.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline