Breaking News

Guvernatorul statului Alabama a semnat legea privind CASTRAREA CHIMICĂ a pedofililor

Guvernatorul Kay Ivey a semnat o lege care spune că anumiți infractori sexuali trebuie să fie castrați chimic înainte de eliberarea din închisoare

Statul Alabama a introdus castrarea chimica a pedofililor Statul Alabama a introdus castrarea chimica a pedofililor - Foto: © EPA/Made Nagi
Distribuie:

Biroul de presă al guvernatorului Kay Ivey, a declarat luni că acesta a semnat proiectul de lege, care prevede CASTRAREA CHIMICĂ a pedofililor, informează Daily Mail. Măsura se aplică infractorilor sexuali condamnați pentru anumite infracțiuni, care au implicat copii mai mici de 13 ani.

Castrarea chimică presupune injectarea de medicamente care blochează producția de testosteron. În cadrul măsurii, infractorii vizați, trebuie să primească respectivele medicamente înainte de a fi eliberați din închisoare. Un judecător va trebui să decidă când medicamentul nu va mai fi administrat.

În mai multe state este autorizată castrarea chimică. Totuși nu se știe cât de des este ea folosită. Unele grupuri pentru drepturile omului și-au manifestat îngrijorarea cu privire la utilizarea forțată a acestor medicamente. Reprezentantul republican, Steve Hurst, a propus această măsura cu mai mult de un deceniu în urmă.

Parlamentarul republican din districtul Calhoun, consideră castrarea chimică pentru delincvenții sexuali condamnați drept cea mai adecvată pedeapsă. “Ei au marcat acest copil pe viață și pedeapsa ar trebui să fie potrivită faptei comise”, a declarat Hurst pentru WIAT-TV. Măsura va fi probabil contestată cu înverșunare de către libertarieni, care spun că este o încălcare a celui de-al optulea amendament din Constituție. Amendamentul interzice guvernului să impună americanilor “pedepse crude și neobișnuite”.

Argumentele parlamentarului republican

Hurst, însă, spune că pedeapsa este proporțională cu infracțiunea comisă. El a fost întrebat de către diverși cetățeni dacă nu crede că măsura este inumană. Parlamentarul a răspuns că nimic nu este mai inuman decât faptul de a lua un copil mic și a-l molesta sexual. Acesta nu poate să se apere sau să scape și trebuie să treacă prin tot calvarul provocat de această situație. ”Dacă vrei să vorbești despre ce este inuman, asta e inuman”, a fost concluzia acestuia.

Legea care prevede castrarea chimică a pedofililor, va intra în vigoare la sfârșitul acestui an.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline