Breaking News

Cazul fetiței de cinci ani paralizată în urma unui viol, ce a șocat o țară și a îngrozit întreaga lume

Monstruosul caz s-a petrecut în Sierra Leone, iar fetița care a fost violată brutal a rămas paralizată în urma rănilor provocate

Fetiță paralizată după ce a fost violată de o rudă apropiată Fetiță paralizată după ce a fost violată de o rudă apropiată, în scaunul cu rotile cu păpușa prefrată
Distribuie:

Daily Mail prezintă cazul unei fetițe din Sierra Leone care a rămas paralizată în urma unui viol brutal care a fost descoperit la mult timp după ce s-a petrecut. La început nimeni nu știa de ce fetița de 5 ani nu mai putea să-și miște picioarele sau să-și controleze urina. Timp de luni, ea a fost țintuită la pat, neputând să meargă sau să se joace. Unii din comunitate au dat vina pe vrăjitorie, dar motivul real a fost mult mai oribil. Fetița a fost violată brutal și a rămas paralizată ca urmare a rănilor provocate.

Opinia publică a reacționat

Cazul a adus problema violenței sexuale împotriva copiilor în prim-planul dezbaterii publice din Sierra Leone. Acolo, astfel de infracțiuni sunt adesea tratate în particular, între familiile implicate. În februarie, președintele Julius Maada Bio a declarat violența sexuală ca fiind o urgență națională. El a și promis că o să o ajute pe fetița paralizată de 5 ani. Aceasta urmează să primească tratament medical în străinătate.

Anul trecut, un bărbat în vârstă de 28 de ani din Sierra Leone, rudă cu fetița, a fost acuzat că a violat-o. În urma rănilor provocate, fetița a paralizat de la talie în jos. El nu a fost pedepsit niciodată pentru incidentul îngrozitor. Acest lucru a declanșat un scandal imens în țara cu 7,5 milioane de locuitori din Africa de Vest. În plus a atras atenția asupra ratei ridicate a violenței sexuale din această țară.

„Ea nu mai poate merge niciodată și vreau răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat. Omul care a făcut acest lucru i-a distrus viața și merită să-și petreacă viața în închisoare”, a spus bunicul fetiței pentru Reuters. Joi, președintele Julius Maada Bio a răspuns pericolului prezentat de infracțiunile de viol și alte acte violență împotriva fetelor tinere prin declararea unei urgențe naționale. Într-un discurs în Freetown, el a spus că sute de incidente de violență sexuală sunt raportate în fiecare lună. Aproximativ 70% dintre victime sunt mai tinere de 15 ani.

Cazul fetei a arătat cât de greu poate fi combătută violența sexuală în Sierra Leone. Pentru că violatorul nu este acuzat, familia nu poate să primească tratament medical gratuit pentru fetiță. În cele din urmă violatorul a fost arestat și încarcerat fără posibilitate de eliberare pe cauțiune.

Soția președintelui s-a implicat în caz

Fatima Maada Bio, soția președintelui din Sierra Leone, a fost vocală în promovarea drepturilor fetelor și a auzit despre cazul copilului. Ea și soțul ei s-au deplasat ulterior la Centrul pentru Femei din Aberdeen, unde este internată. Acum fetița de 5 ani primește asistență medicală gratuită. Legea din Sierra Leone prevede o pedeapsă maximă de 15 ani, fără cerințe minime de condamnare. Avocații spun că un bărbat condamnat pentru violență a stat doar 24 de ore anul trecut în închisoare.

La un an după viol, fetița de 5 ani nu mai poate merge și trebuie să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Ea a fost supusă unui tratament pentru leziunile provocate de escarele provenite de la statul îndelungat în pat. Fetița a fost imobilizată în casă de luni de zile. Ea așteaptă acum să fie dusă la tratament în străinătate.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline