Breaking News

SURPRIZĂ! Mahomed este cel mai popular prenume de băiat dat nou născuților din Berlin în 2018

Un studiu publicat de Asociația Limbii Germane arată că acesta este în Top 10 în preferințele de prenume date băieților născuți în Berlin

Mahomed a fost cel mai popular nume de băiat în Berlin în 2018 Mahomed a fost cel mai popular nume de băiat în Berlin în 2018
Distribuie:

Daily Mail informează că Mahomed a fost cel mai popular prenume dat băiețeilor nou născuți în Berlin anul trecut, conform unor statistici publicate recent. Asociația Limbii Germane a dezvăluit că acesta  se număra printre cele mai populare zece nume de copii,  în șase dintre cele 16 state care formează Germania.

Pe lângă Berlin, acest nume a mai apărut și pe listele din Hamburg, Vestfalia, Rinul de Nord, Saarland și Hesse, arată cifrele din anul 2018.

Numele a fost popular și în toată Germania

În toată Germania, per total, numele s-a clasat pe locul 24 pe aceste liste. S-au luat în considerare toate variantele sub care apare numele (Mohamed, Mohamad, etc.). Andrea Ewels, directoare la asociația în cauză a dat și o explicație. Ea a spus că popularitatea numelui de Mahomed este „bineînțeles dată de valul de imigrație”.

A mai declarat că numele ar putea intra în top zece cele mai populare nume. Acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme prin 2021 sau 2022, dacă trend-ul va fi unul ascendent.

Mai mult de un milion de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord au intrat în Germania. Acest lucru a fost posibil după ce Angela Merkel a dat frâu liber imigrației în 2015.

În restul țării, Ben s-a dovedit cel mai popular prenume pentru băieței. Cel mai popular nume pentru fetițe a fost Emma. Paul, Leon, Noah și Louis sau Luis au fost următoarele nume preferate din clasament pentru băieți. Restul listei a cuprins nume precum Jonas, Elais, Henry sau Henri, Felix și Lukas sau Lucas.

În cazul fetelor, pe locul doi al listei cu numele cele mai populare a fost Hanna sau Hannah. Au urmat apoi Mia, Sophia sau Sofia, Emilia, Lina, Mila, Ella, Klara sau Clara și Anna.

Experții lingviști au spus că părinții din statele din nordul sau estul Germaniei erau mult mai înclinați să le ofere copiilor nume din „generația bunicilor”.

Acestea includ Mathilda, Frieda, Ida sau Greta pentru fete şi Karl, Oskar, Anton, Jakob şi Theo pentru băieți.

Mai mult de 65.000 de nume diferite au fost raportate în cadrul studiului.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline