Breaking News

GREVĂ SEXUALĂ! O actriță americană le cere femeilor să se abțină de la relații sexuale pentru a bloca o lege anti-avort

Actrița a făcut un apel femeilor din Statele Unite să intre în „grevă sexuală” până când o controversată lege anti-avort va fi respinsă

Actrița Alyssa Milano le cere femeilor să intre în GREVĂ SEXUALĂ Actrița Alyssa Milano le cere femeilor să intre în GREVĂ SEXUALĂ - Foto: © Instagram
Distribuie:

Actrița americană Alyssa Milano a făcut un apel femeilor din Statele Unite să intre în „grevă sexuală” până ce va fi respinsă o controversată lege anti-avort în statul Georgia, informează Daily Mail.

Doamna Milano, în vârstă de 46 de ani, a avut un rol activ în mișcarea #MeToo. Ea s-a adresat fanilor săi de pe platforma socială Twitter, cerându-le femeilor să se abțină de la relații sexuale până ce legea propusă nu va trece.

Această lege, denumită „declarația bătăii de inimă” va interzice ca o femeie să mai poată face avort după ce se va detecta prima bătaie de inimă la făt, ceea ce ar însemna cam până la șase săptămâni.

Actrița a lovit în această nouă propunere legislativă, ce urmează a fi votată. Ea le-a cerut femeilor să se abțină de la a mai avea relații sexuale cu partenerii lor. Aceasta a scris: „drepturile noastre reproductive sunt pe care să fie șterse. Până când femeile nu au control legal asupra propriilor corpuri pur și simplu nu putem risca o sarcină. ALĂTURAȚI-VĂ mie prin neparticipare la sex până nu ne primim autonomia corporală înapoi”.

Tweet-ul s-a bucurat de multă atenție, primind 17000 de like-uri și 14000 de replici. Acest lucru a făcut ca hashtag-ul #SexStrike (Grevă Sexuală) să ajungă foarte repede popular pe rețeaua de socializare.

Reacțiile nu s-au lăsat așteptate

Reacțiile însă nu au fost chiar cele la care s-ar fi așteptat actrița. Nu puțini au fost cei care au luat în derâdere propunerea ei, considerând-o ridicolă. Unii chiar au comparat propunerea cu cea din piesa antică Lisistrata. În piesă, o femeie încearcă să-i împiedice pe bărbații greci să meargă la război. De aceea le convinge pe femeile lor să nu se mai culce cu ei.

„Te rugăm nu mai alimenta povestea cum că femeile sunt furnizoare iar bărbații consumatori de sex”, scria un tweet. Alții au acuzat această acțiune drept șantaj emoțional, în timp ce anumite persoane au luat în derâdere propunerea. Ei spun că abstinența este exact ceea ce propun și republicanii (Alysa Milano fiind o democrată convinsă).

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline