Breaking News

Cum a ajuns Donald Trump să curețe toaletele chinezilor

Războiul economic dintre SUA și CHINA a luat accente comice. Chinezii curăță acum toaletele cu perii de curățat în formă de Donald Trump

Chinezii își spală WC-ul cu o perie care îl reprezintă pe Donald Trump Chinezii își spală WC-ul cu o perie care îl reprezintă pe Donald Trump
Distribuie:

Cetățenii chinezi au găsit o soluție inedită pentru a susține războiul economic dintre Beijing și Washington, cumpărând perii de curăţat toaleta în formă de Donald Trump, informează Daily Mail. Consumatorii s-au îngrămădit să cumpere aceste produse, într-un mod prin care își arată susținerea guvernului în această luptă.

„Trump poate fi așa de util” a glumit un blogger chinez care a lăudat și alte produse inspirate după asemănarea cu celebrul miliardar, actualmente președinte al SUA. Aceste produse includ mingi antistres, deschizătoare de dopuri și chiloți. Periile „Trump” de curățat toaleta vin în diverse forme. Ele costă în jur de 20 yuani (aproximativ 2,3 €) și sunt populare pe Taobao. Acesta este  echivalentul chinezesc al site-ului de cumpărături eBay.

Una dintre versiunile acestui produs văzută în Shanghai zilele astea prezintă o figurină ca din desene animate ce seamănă izbitor de mult cu Trump. Aceasta poartă un costum albastru elegant specific oamenilor de afaceri, o cămașă albă și o cravată roșie. Capul figurinei are un smoc lung de păr portocaliu, care este folosit pentru a curăța WC-ul de mizerie. Astfel de perii au ajuns foarte căutate pe Taobao.

Platforma de comerț online a început să încurajeze și ea cumpărarea de astfel de produse. Acestea au devenit foarte căutate în ultima vreme. Pentru a încuraja vânzarea produsului, unii oferă gratuit cu peria de curățat și o rolă de hârtie igienică. Aceasta are fața lui Trump imprimată pe ea. Astfel de perii similare au fost văzute acum un an și în Noua Zeelandă.

Trump hartie WC

Trump hartie WC

Motivația populației

Motivația pentru acest gest din partea populației este dată de războiul economic acerb dintre Washington și Beijing. Ziarul de stat chinezesc Global Times a caracterizat administrația lui Trump ca fiind una „lacomă” și „arogantă”. De asemenea, publicația a mai declarat că Washington-ul „a mințit non-stop” în timpul negocierilor economice. Donald Trump însă nu dorește să dea înapoi, susținând că tarifele la produsele chinezești, pe care le-a crescut cu 25%, vor pune presiune pe comercianții din China. Acest lucru va favoriza piața americană, ducând la creșterea economică a SUA.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*