Breaking News

VIDEO ȘOCANT: blindatele președintelui Maduro au trecut peste protestatari

Înregistrările video arată cum trupele președintelui Nicolas Maduro au trecut peste protestatari în timpul ciocnirilor cu Garda Națională

Revoluția sau lovitură de stat? Manifestant rănit în Venzuela (© REUTERS)
Distribuie:

Daily Mail informează că cum trupele președintelui Nicolas Maduro au trecut peste protestatarii antiguvernamentali în timpul ciocnirilor cu Garda Națională din Venezuela. În același timp, vehicule blindate operate de soldați loiali președintelui Juan Guaido, au fost poziționate în fața bazei La Carlota din Caracas.

Guaido a cerut marți populației să se revolte împotriva lui Nicolas Maduro de la baza aeriană La Carlota din Caracas. Guaido a făcut anunțul înconjurat de trupe care au început apoi să creeze un perimetru defensiv.

Focuri de arme grele au izbucnit în capitala Venezuelei marți după acest anunț. În clipul postat online se poate vedea cum un vehicul blindat alb se năpustește asupra protestatarilor doborând un număr de oameni.

VIDEO: blindatul intră în plin în manifestanți

O persoană a putut fi văzută căzând sub roți. Ulterior vehiculul a plecat, lăsând protestatarii să se rotească în jurul persoanei vătămate. Guaido a cerut protestatarilor și membrilor armatei să se alăture la ceea ce el a numit „faza finală a Operațiunii Libertatea”, Filmul realizat la baza aeriană La Carlota din capitala Caracas, îl arată înconjurat de soldați puternic înarmați.

Trupele au stabilit apoi poziții defensive în jurul bazei înainte ca forțele lui Maduro să sosească. După ce s-au aliniat în dispozitiv, acestea au deschis focul cu gaze lacrimogene, urmate de gloanțe de război, potrivit martorilor. Guaido a susținut că Maduro a pierdut sprijinul armatei. Președintele în funcție a spus că a vorbit cu ofițerii săi care l-au asigurat de „loialitatea lor totală”.

”Nervi de oțel!”, a postat Maduro un mesaj pe Twitter. „Eu cer o mobilizare populară maximă pentru a asigura victoria păcii. O să câștigăm!”. Demonstranții anti-guvernamentali s-au ciocnit cu trupe loiale lui Maduro la baza aeriană la câteva ore după ce liderul opoziției, Guaido, le-a cerut să iasă pe străzi. Este o încercare îndrăzneață și riscantă de a conduce o revoltă militară împotriva liderului socialist.

Rebeliunea de dimineață pare să aibă doar un sprijin militar limitat. Este de departe cea mai gravă provocare împotriva liderului socialist Nicolas Maduro. Guaido, cu susținerea SUA și altor câteva zeci de țări, s-a declarat președinte interimar al țării în luna ianuarie. El a acuzat guvernul socialist condus de Maduro că a furat alegerile prezidențiale de anul trecut.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline