Breaking News

MERGEȚI ÎN HAMBURG! Matteo Salvini nu permite unei nave cu 64 imigranți salvați să acosteze în Italia

Malta a refuzat intrarea navei în aple sale teritoriale iar Matteo Salvini, Ministrul de Interne al Italiei a sugerat că nava s-ar putea îndrepta către Hamburg

Imigranți salvați de un vas al organizației Sea Eye Imigranți salvați de un vas al organizației Sea Eye (® AP)
Distribuie:

O navă umanitară cu 64 de imigranți salvați de pe mare la bord, a rămas blocată în Marea Mediterană după ce Ministrul de Interne al Italiei Matteo Salvini, a spus că nava ar putea să meargă „în Hamburg”, scrie Daily Mail în ediția electronică. Malta a refuzat intrarea navei în apele sale teritoriale după ce aceasta a navigat aproape de insula italiană Lampedusa. Imigranții au ajuns în apele teritoriale italiene  joi. Aceștia au fost salvați de pe mare cu o navă în cursul zilei de miercuri.

Tensiuni noi în Mediterana

Refuzul din partea maltezilor şi a italienilor anunţă noi tensiuni în Marea Mediterană. Acestea se vor încheia doar dacă guvernele europene vor cădea de acord să accepte solicitanţii de azil. Salvini a spus miercuri că nava ar putea să se îndrepte spre Germania. Un purtător de cuvânt de la Sea Eye, Carlotta Weibl, a spus că nici nu se pune problema de aşa ceva. Aceasta a respins categoric ideea. Ea a declarat:  „este o călătorie de 3-4 săptămâni. Nu avem mâncare şi apă”.

Sea Eye este o organizație cu sediul în Germania care salvează imigranții din Marea Mediterană ce vin în Europa. Carlotta Weibl, a mai spus că: „Malta spune că nu putem intra în apele lor şi este foarte improbabil să primim permisiune din partea Italiei.” Nava celor de la organizaţia Sea-Eye, botezată Alan Kurdi, a salvat refugiaţii miercuri, lângă Libia. A făcut asta în timp ce căuta o barcă cu 50 de refugiaţi ce a fost dată dispărută luni. „Sunt puţine şanse ca aceştia să mai fie în viaţă” a spus Weibl.

Blocaje asemănătoare ce implicau bărci de salvare cu imigranți salvați au mai avut loc în ultimele luni. Acestea sperau să ajungă în Italia sau Malta. Incidentele au fost rezolvate atunci când alte state membre ale Uniunii Europene au căzut de acord să primească refugiaţii de pe acele nave. Cu toate astea, mai sunt încă multe persoane sinistrate în centre pentru imigranți salvați din Malta şi Lampedusa.

Atitudinea față de imigrație s-a schimbat

Nava Alan Kurdi este numită după un băieţel kurd de trei ani care s-a înecat în 2015, atunci când familia lui fugea pe mare de războiul din Siria. O poză cu trupul neînsufleţit al copilului a creat un val de simpatie internaţională faţă de condiţiile vitrege pe care le aveau de înfruntat refugiaţii.

Cu toate astea, de atunci atitudinea Europei faţă de valul de imigraţie s-a schimbat. Weibl a spus că la momentul de faţă nava Alan Kurdi este singurul vas umanitar ce operează în Mediterană. Aceasta a mai spus că multe guverne nu le oferă permisiunea acestora să opereze în apele lor.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline