Breaking News

JACK MA: Dacă nu vei lucra 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână, nu te deranja să aplici la un JOB

Cel mai bogat om din China, Jack Ma, cu o avere estimată la 32 miliarde de dolari, numește cultura de lucru a gigantului web Alibaba "o imensă binecuvântare"

Jack Ma cel mai bogat miliardar al Chinei Jack Ma cel mai bogat om din China cu o avere estimată la 32 miliarde de dolari
Distribuie:

Cel mai bogat om din China, miliardarul Jack Ma, consideră programul de lucru de 12 ore pe zi din compania de înaltă tehnologie pe care o conduce, ca o „imensă binecuvântare” pentru angajații tineri, informează Daily Mail.

Fondatorul pieței online Alibaba, a apărat programul de lucru „996” al companie. Acesta presupune ca angajații să lucreze 12 ore, între orele 9:00 și 21:00, timp de șase zile pe săptămână.

Din cele 168 de ore ale săptămânii, angajații Alibaba sunt obligați să-și petreacă cel puțin 72 de ore la muncă. Ma a vorbit despre lipsa de echilibru dintre viața profesională și cea privată a muncitorilor chinezi care lucrează în domeniul IT.  El le-a spus angajaților: „Eu personal cred că posibilitatea de a lucra în sistem ‘996’ este o mare binecuvântare”.

Reacții după remarcile miliardarului

Remarcile sale au fost postate pe contul de WeChat al firmei (WeChat este o aplicație mobilă chinezească). „Multe companii și mulți oameni nu au oportunitatea de a lucra 996. Dacă nu lucrați 996 când sunteți tineri, când veți putea lucra vreodată 996?”

Problema a alimentat o dezbatere online și proteste pe unele platforme de comunicare care permit anonimatul. Lucrătorii au dat exemple de excese ale anumitor companii care extenuează angajații. Ma, a fost profesor de engleză, care a co-fondat Alibaba în 1999 și a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din China.

El a declarat că această cutumă a orelor îndelungate de lucru, angajații o au încă de la înființarea firmei. Acum „ toată lumea vrea succes, vrea o viață frumoasă, vrea să fie respectat”, a spus Ma. „Permiteți-mi să întreb pe toată lumea, dacă nu acordați mai mult timp și energie decât alții, cum puteți obține succesul dorit?”

Ma s-a referit la industria de tehnologia informației (IT) de astăzi, unde unii oameni nu au locuri de muncă sau lucrează la companii care se confruntă cu falimentul. El spune că în comparație cu aceste companii, se simte norocos și nu regretă că lucrează 12 ore pe zi.

În această lună, activiștii de pe GitHub, un site online pentru programatori, au lansat proiectul intitulat „996.ICU”. Acolo Alibaba este clasată ca fiind printre companiile cu cele mai grele condiții de muncă. Joi, un articol publicat într-un ziar de stat chinezesc, a susținut că sistemul 996 încălcă Legea Muncii din China.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline