Breaking News

”NU ESTE VIOL ÎN ISLAM”: O soție ISIS apără violul și uciderea femeilor Yazidi de către jihadiști deoarece este permisă de CORAN

O soție ISIS a spus că femeile Yazidi pot fi violate și folosite ca și sclave sexuale deoarece prizonierii de război sunt ”proprietăți” conform CORANULUI

O soție ISIS apără violul și uciderea femeilor Yazidi de către jihadiști O soție ISIS apără violul și uciderea femeilor Yazidi de către jihadiști - Colaj foto (sursa Daily Mail)
Distribuie:

O soție ISIS apără violul și uciderea femeilor Yazidi, declarând că femeile Yazidi pot fi violate și folosite ca sclave sexuale, deoarece prizonierii de război sunt considerați „proprietăți” în Coran, informează Daily Mail. Totuși femeia admite că nu a citit textul din Coran care se referă la acest lucru.

Femeia neidentificată a vorbit cu o altă femeie care a întrebat-o despre tratamentul la care au fost supuse femeile Yazidi în așa-numitul CALIFAT. Vorbind într-o sesiune video de telefonie mobilă, ea a descris această interpretare proprie a Coranului. Femeia consideră justificat violul, dar și uciderea femeilor Yazidi luate prizoniere și folosite ca sclave sexuale. În opinia ei, cartea sfântă musulmană definește prizonierii de război drept „proprietăți” și pot fi tratați ca obiecte.

Ce scrie în Coran

Femeia a fost întrebată care pasaj din Coran spune că deținuții pot fi tratați în felul acesta. Surprinsă de întrebare, ea a răspuns că nu știe prea multe despre textul islamic care se referă la acest lucru.

De fapt, sura 24, versetul 33 al cărții sfinte islamice, afirmă în mod explicit: „Nu vă forțati sclavele să curvească ca să găsiți plăcerea vieții în lume, dacă ele și-au păstrat castitatea”. Un alt verset îi îndeamnă pe adepții religiei să trateze prizonierii respectuos. Ei au obligația de a-i „hrăni, în cinstea lui Allah, pe sărmani, orfani și captivi”. Dar unii cercetători, fundamentaliști islamici, au susținut că pasajele din Coran justifică păstrarea și deținerea sclavelor sexuale. Soția ISIS, care purta un niqab negru și ochelari, a adăugat că „nu este viol în Islam, pentru că ele sunt proprietăți”.

Femeia se presupune că este din afara Irakului și Siriei. Ea a făcut observațiile într-o tabără de refugiați din nordul țării controlată de kurzi. A continuat să justifice toate aceste obiceiuri barbare conform Coranului. A spus că : „Ele erau prizoniere de război și devin sclave, conform Coranului. Sunt proprietăți, astfel încât ​​Islamul spune că în acest caz nu este viol”. Întrebată dacă se afirmă acest lucru în Coran, femeia a răspuns în timp ce râdea: „Nu știu prea multe despre Coran”.

Conversația a fost postată pe social-media

Afarin Mamosta a postat ieri seara două videoclipuri cu această conversație pe social media. Ea a descris și modul în care ISIS a cucerit provincia Sinjar din nordul Irakului în 2014. Aici trăia comunitatea Yazidi, iar ISIS a forțat femeile tinere dă devină „soții” pentru luptătorii săi. Bărbații și femeile în vârstă au fost masacrați, iar copiii convertiți cu forța la Islam. Yazidiții sunt o sectă religioasă a cărei credințe combină elemente ale mai multor religii antice din Orientul Mijlociu.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline