Breaking News

Prietena malefică, a tânărului care a fost convins să se SINUCIDĂ, va merge la închisoare

Michelle Carter, avea doar 17 ani când l-a convins pe Conrad Roy să se sinucidă, trimițându-i SMS-uri în care îi cerea să nu renunțe la planul său

Michelle Carter, prietena tânărului care a fost convins prin SMS să se sinucidă merge la închisoare Michelle Carter, prietena tânărului care a fost convins prin SMS să se sinucidă merge la închisoare - Foto: Daily Mirror
Distribuie:

Prietena malefică a tânărului Conrad Roy, care s-a sinucis într-o parcare, intoxicându-se cu monoxid de carbon de la eșapamentul mașinii sale, va merge la închisoare, informează Daily Mirror în ediția sa electronică. O instanță de judecată a stabilit că aceasta l-a încurajat pe iubitul ei să se sinucidă. Ea a trimis mai multe SMS-uri prin care îi cerea acestuia să nu renunțe la planul său.

Michelle Carter, acum în vârstă de 22 de ani, avea doar 17 ani când s-a petrecut tragedia. Aceasta l-a bombardat pe prietenul său de 18 de ani, Conrad Roy, cu SMS-uri care au condus la sinuciderea sa, spun procurorii. În mesajele text trimise ea a scris: “În sfârșit, vei fi fericit în ceruri. Nu vei mai simți durerea. Este în regulă să fii speriat și este normal. Vreau să spun că ești pe cale să mori. Cred că îți dorești să faci asta. E timpul să faci ceea ce trebuie. Doar fă-o!”.

Ea a fost condamnată pentru ucidere din culpă la doi ani și jumătate de închisoare în anul 2017. Instanța a spus că trebuie să execute cel puțin 15 luni din această pedeapsă. Pentru că a făcut recurs, prietena malefică a tânărului care s-a sinucis la îndemnurile ei, a rămas liberă în tot acest timp. Acum, tribunalul din Massachusetts a confirmat condamnarea, ceea ce înseamnă că tânăra va trebui să meargă la închisoare.

Filmul tragediei și procesului

Conrad Roy s-a sinucis într-o parcare auto, la aproximativ 100 de kilometri sud de Boston, în 2014. El a legat un furtun de țeava de eșapament, care introducea monoxidul de carbon în camioneta sa. Procesul tinerei Carter din anul 2017 a subliniat pericolul intimidării cibernetice. El a provocat o controversă în rândul avocaților, aceștia manifestându-și îngrijorarea asupra libertăților civile. Ei susțin că judecătorul care a găsit-o vinovată pe Carter a depășit cadrul legal. Avocații ei au numit cazul fără precedent în Statele Unite.

Procurorii în timpul procesului au prezentat dovezi care arată că Roy a părăsit la scurt timp camioneta, în momentul în care aceasta a început să se umple de gaze de eșapament. El a revenit în mașină după ce prietena malefică l-a îndemnat să se “întoarcă”.

Michelle Carter a optat pentru un proces juridic, lăsându-și soarta în mâinile judecătorului Lawrence Moniz, care a găsit-o vinovată de ucidere din culpă. Judecătorul Scott Kafker, care a judecat apelul tinerei, a scris că probele prezentate la proces au fost suficiente pentru a-și susține convingerea. El a scris că: “Dovezile împotriva pârâtei au demonstrat că, prin comportamentul ei nechibzuit sau nepăsător, ea a provocat moartea victimei prin sinucidere”, instanța formată din șapte membri fiind în unanimitate de acord cu sentința.

Comentarii Facebook
Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline