Breaking News

Băiețel de șase ani târât dintr-un taxi și decapitat cu un ciob de sticlă în fața mamei care țipa îngrozită

Primele imagini din Arabia Saudită cu băiețelul de șase ani, care a fost decapitat cu un ciob de sticlă în fața mamei sale care țipa îngrozită

Băiețelul decapitat din motive religioase de un șofer de taxi din Arabia Saudită Băiețelul decapitat din motive religioase de un șofer de taxi din Arabia Saudită (© Sajid Hussain/ Twitter)
Distribuie:

Zakaria Al-Jaber se afla într-un taxi împreună cu mama sa, când a fost scos și decapitat cu un ciob de sticlă, în fața mamei disperate care țipa îngrozită. Băiețelul se afla cu mama sa pe drumul care ducea spre altarul Profetului Mohamed din Medina. La un moment dat șoferul a oprit mașina și băiatul a fost scos afară din taxi, scrie Daily Mail în ediția sa electronică.

Apoi șoferul de taxi l-a târât pe băiat spre o cafenea din zona Al-Tilal. Acolo acesta a spart o sticlă de suc și i-a tăiat gâtul, apoi l-a înjunghiat în mod repetat. Mama sa și un polițist aflat în apropiere au încercat să oprească atacul brutal, scrie publicația TMV pe pagina sa de web. Din nefericire a fost prea târziu.

Sajid Hussain a distribuit poze cu băiatul pe Twitter. El a cerut să se facă “dreptate” spunând: “Cele mai mici sicrie sunt cele mai grele”. Bărbatul a mai comentat: ”Este barbar cum șoferul saudit l-a decapitat pe Zakariya de 6 ani. Nu trebuie să fiți șiiți sau suniți. Încercați în primul rând să fiți oameni. Justiția întârziată înseamnă justiție refuzată”.

Se pare că motivul crimei este unul religios. Șoferul taxiului a întrebat-o pe mamă dacă este de religie șiită înainte de atac. Ea a răspuns că DA. A fost momentul care a declanșat furia bărbatului. Nu se știe de ce a fost vizat băiatul.

Răspunsul autorităților

Oficialii saudiți au afirmat că atacatorul suferă de probleme de sănătate mintală. Organizația ”Shia Rights Watch” a afirmat că băiatul a fost ucis joi într-un act de violență sectară. Ei au spus: “Comunitatea saudită de șiiți s-a adunat astăzi în doliu pentru a-și arăta solidaritatea cu părinții. Comunitatea a raportat, de asemenea, că acest incident este un rezultat al încălcărilor continue și a lipsei de protecție a autorității saudite față de populația sa de șiiți”.

Shia Rights Watch, este o organizație a cărei sediu se află la Washington DC. Aceasta a declarat că decapitarea trebuie să fie investigată cât mai repede posibil. Shia Rights Watch este un ONG care luptă pentru drepturile omului. Acești activiști susțin de mult timp drepturile acestei minorități prin campanii ale Organizației Națiunilor Unite și a altor entități. Cu toate acestea, populația șiită din Arabia Saudită continuă să sufere din cauza lipsei angajamentului internațional de a pune capăt acestor încălcări. Decapitarea unui copil în acest mod barbar arată felul în care suniții majoritari îi tratează pe șiiții minoritari din această țară. Acest incident ridică întrebări legitime cu privire la respectarea drepturilor omului în Arabia Saudită.

Comentarii Facebook
Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline