Breaking News

Încă o țară începe castrarea chimică a pedofililor

Autoritățile sunt pregătite să efectueze în acest an 2.000 de injecții împotriva celor acuzați de pedofilie

Statul Alabama a introdus castrarea chimica a pedofililor Statul Alabama a introdus castrarea chimica a pedofililor - Foto: © EPA/Made Nagi
Distribuie:

Daily Mail informează în ediția sa electronică despre fosta republică sovietică Kazahstan, care este pregătită să înceapă castrarea chimică a pedofililor condamnați.

Un pedofil din regiunea Turkestan va fi primul care va fi castrat chimic. El va primi o injecție sub supravegherea Ministerului Sănătății din această țară, au anunțat oficialii. Castrarea chimică este pedeapsa primită pentru că a fost găsit vinovat de un atac sexual asupra unui copil în aprilie 2016. Președintele Nursultan Nazarbayev a alocat suma necesară pentru aproximativ 2.000 de injecții care vor fi administrate în acest an bărbaților care au comis infracțiuni sexuale asupra copiilor.

Ministrul adjunct al sănătății, Lyazat Aktayeva, a declarat: „În prezent a fost făcută o cerere de castrare chimică în conformitate cu o hotărâre judecătorească. Fondurile alocate în acest an sunt pentru mai mult de 2.000 de injecții”. Kazahstanul a introdus la începutul acestui an o nouă lege privind castrarea chimică.

Când legea a fost adoptată, senatorul Byrganym Aitimova a spus că nu este vorba de o castrare definitivă ci doar de una „temporară”. Procedura va consta dintr-o „injecție unică” care va stopa subiectul să comită o violență sexuală. Actualmente, cei acuzați de infracțiuni sexuale împotriva copiilor, pot primi pedepse cu închisoarea de până la 20 de ani în Kazahstan.

Ce este castrarea chimică

Spre deosebire de castrarea chirurgicală, castrarea chimică lasă organele intacte și este considerată a fi reversibilă în majoritatea cazurilor. Medicamentele reduc impulsul sexual pe o perioadă determinată de timp. Scepticii susțin că măsura aplicată pentru prima dată în anii 1940, nu împiedică pe viitor alte atacuri. Informațiile spun că procedura din Kazahstan se va desfășura în clinicile regionale de psiho-neurologie. Medicii vor administra celor condamnați, Cyproterone, un steroid anti-androgen dezvoltat pentru combaterea cancerului. Măsura a fost luată după ce infracțiunile de acest gen asupra copiilor din această țară s-au dublat. Ele au crescut de la aproximativ 500 la peste 1.000 pe an în perioada cuprinsă între 2010 și 2014.

Castrarea chimică nu este cu totul neobișnuită și un număr de țări, inclusiv Polonia, Coreea de Sud, Rusia, Australia, precum și unele state americane, acordă pedepse mai ușoare de închisoare pedofililor care sunt de acord cu această procedură. În 2016, președintele indonezian Joko Widodo a autorizat castrarea chimică pentru delincvenții sexuali condamnați. Măsura a venit după un protest național. Un pedofil a fost condamnat după ce a violat și ucis o fată de 14 ani.

În 1952, faimosul matematician britanic din Al Doilea Război Mondial, Alan Turing, a fost supus acestei proceduri. El este cel care a spart codul folosit de armata germană, în faimoasele mașini ENIGMA. Pedeapsa i-a fost aplicată pentru a nu fi condamnat la închisoare, după ce a fost acuzat că este homosexual.

Comentarii Facebook

Distribuie:

1 Comment on Încă o țară începe castrarea chimică a pedofililor

  1. Ce tari mai folosesc aceasta practica ?! Mi se pare cea mai corecta. Daca un om bolnav cum sunt pedofilii , isi permit sa distruga vietile unor copiii, ei la randul lor ar trebui sa fie opriti de la orice act sexual . E forte corect!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*