Breaking News

IMAGINI DRAMATICE: TSUNAMI devastator după ce un vulcan care a erupt a ucis cel puțin 220 de persoane în Indonezia

Un val uriaș de 6 metri a măturat totul în calea sa după ce un vulcan a erupt, ucigând cel puțin 220 de persoane în Indonezia

Erupție vulcanică urmată de un tsunami de 6 m în Indonezia Erupție vulcanică urmată de un tsunami de 6 m în Indonezia - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Daily Mail a publicat un articol despre un TSUNAMI devastator care a lovit o insulă din Indonezia în urma erupție unui vulcan cunoscut sub numele de Copilul lui Krakatau. Krakatau este vulcanul care a provocat cea mai puternică erupție vulcanică din toate timpurile.

Cel puțin 220 de persoane au fost ucise și 800 au fost rănite după ce un tsunami cauzat de erupția vulcanică, au lovit peste noapte plajele din Indonezia. Alte 30 de persoane sunt date dispărute după ce valul a lovit în timpul desfășurării unui concert pop pe plajă.

Valul de 6 metri a lovit plajele din jurul strâmtorii Sunda. Aceasta este situată între insulele Java și Sumatra. Catastrofa s-a produs la ora locală 21:30, distrugând 430 de case, nouă hoteluri și 10 nave. Oamenii de știință declară că tsunami-ul a fost probabil provocat de erupția vulcanului Anak Krakatau (copilul lui Krakatau). Acesta este situat pe o insulă vulcanică formată de-a lungul anilor după erupția vulcanul Krakatau. Este vulcanul care a erupt în anul 1883 și a ucis 36.000 de oameni. A fost cea mai devastatoare erupție vulcanică din istorie.

Explicațiile specialiștilor

Agenția Națională de Meteorologie și Geofizică a declarat că undele marine provocate de erupție au fost amplificate de luna plină. Alunecările submarine provocate de erupția vulcanului Anak Krakatau au fost înregistrate cu 24 de minute înainte ca tsunami-ul să lovească. Vulcanul a fost pe o lista de supraveghere a vulcanilor cu potențial eruptiv de nivel inalt în ultimul deceniu.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=PnF6prim_9c[/embedyt]

Filmul de la Tanjung Lesung Beach Resort arată zeci de localnici panicați de valul uriaș care lovește insula. Aproximativ 200 de angajați ai întreprinderii electrice de stat Perusahaan Listrik Negara (PLN) și membrii familiei s-au adunat pentru petrecerea lor de sfârșit de an. Tsunami-ul a lovit sâmbătă sera. „Sub apă, nu puteam decât să mă rog” la ajutorul Domnului Isus Hristos „, a spus Zack, membru al trupei rock Seventeen. Într-o postare pe Instagram el a mai spus: „În ultimele secunde, aproape că am rămas fără respirație”, a spus el, adăugând că a supraviețuit agățându-se de o parte a scenei care s-a prăbușit.

Supraviețuitorii nu sunt în prezent în măsură să ajungă la Jakarta, capitala țării. Sunt numeroase persoane care au nevoie de îngrijire medicală și toate rutele de acces sunt blocate.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*