Breaking News

VIDEO: Nu glumesc, dau cu hoții de pământ! Echipa SCORPION a poliției londoneze în acțiune

Noile tactici în războiul împotriva infractorilor. Echipa SCORPION a poliției londoneze i-a uimit pe hoții care acționează pe mopeduri

Moped doborât de poliția din Londra în timpul unui jaf Moped doborât de poliția din Londra în timpul unui jaf - Foto: Daily Mail (© Metropolitan Police)
Distribuie:

Daily Mail a publicat un articol și o înregistrare video cu noile tactici pe care echipa SCORPION le folosește împotriva hoților care acționează pe mopeduri. Infractorii care folosesc mopedurile pentru a tâlhării trecătorii, sunt luați prin surprindere de noile tactici pe care le aplică echipa SCORPION a poliției londoneze.

Imaginile furnizate de poliție

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TtoKz1FLVh8[/embedyt]

Imagini uimitoare arată că poliția folosește tehnici noi pentru a elimina valul de infracțiune pe scutere care a afectat Londra. Camerele video de pe mașinile de intervenție surprind noile tactici folosite de poliția metropolitană. Polițiștii de pe aceste mașini sunt special pregătiți pentru a efectua așa-numitele „contacte tactice”. Această tehnică implică lovirea efectivă a hoților și bascularea lor pe capota mașinii de poliție. Nu rareori sunt cazurile în care acești hoți sunt pur și simplu trântiți la pământ.

Pe imagini se vede cum unul dintre acești hoți își ridică mâinile indignat după ce a fost trântit la pământ. Un altul a spus poliției: „Mi-am scos casca, crezând că așa nu mă veți mai urmări”. Poliția metropolitană spune că folosește această tactică dură, ca ultimă soluție. Infractorii pe scutere reprezintă deja un risc atât pentru pietoni cât și pentru ofițerii de poliție. Poliția declară că efectuează în fiecare zi „contacte tactice” și a folosit metoda de 63 de ori până acum.

Ce spune șoferul unei astfel de echipe

Sergentul Tony McGovern, este unul dintre șoferii specialiști ai echipei „SCORPION”. Ela a spus: „Ei cred că dacă își vor scoate căștile, vom opri urmărirea. Uneori o facem. Dar după cum puteți vedea, am folosit contactul tactic și împotriva motociliștilor fără căști”. El a declarat că șoferii de pe mașina poliției trebuie să cântărească rapid riscul pentru public și pentru infractor. Manevrele sunt de multe ori efectuate de către infractori pe trotuare aglomerate sau în spatele balustradelor pentru a se evita capturarea.

Metoda a fost lansată în aceste an și a provocat un val de infracțiuni în toată țara. Cel mai des folosită a fost în capitala țării, Londra. Acești infractori pe scutere, fură telefoanele, ceasurile și sacoșele oamenilor. Intră în magazinele de bijuterii, fură și dacă încerci să-i oprești, înjunghie pe oricine le stă în cale. Unii hoți de pe scutere au atacat și 30 de victime într-o singură oră. Cei care iasă din stațiile de metrou sunt văzuți ca o țintă ușoară. Inclusiv polițiștii au fost răniți de hoții care au intrat direct îi ei.

Declarațiile făcute de Scotland Yard

Scotland Yard a fost anterior frustrat în prinderea infractorilor. De multe ori aceștia își aruncau căștile pentru a nu mai fi urmăriți, polițișii renunțând pentru a nu-i răni. Victime au fost și personalități printre care fostul cancelar al bugetului, George Osborne. Și comedianul Michael McIntyre, a fost jefuit de Rolex de doi bărbați pe un moped, în timp ce aștepta copiii să iasă de la școală.

Șefii Scotland Yard-ului au promis că de acum lucrurile se vor schimba. Ei sunt determinați să lupte cu aceste bande și să preia controlul asupra străzilor. Comandantul poliției metropolitane, Amanda Pearson, a spus că va exista toleranță zero față de aceste infracțiuni. Șoferii de poliție din echipa SCORPION vor calcula riscurile și vor utiliza cele mai potrivite tactici funcție de circumstanțe.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*