Breaking News

VIDEO: I-au amputat degetele de la picior după ce a experimentat așa numita pedichiură cu pești

O femeie a fost forțată să-și amputeze toate degetele de la piciorul drept după o "pedichiură cu pești" făcută în timpul vacanței din Thailanda

Pedichiura cu pesti o procedura cu efecte secundare periculoase
Distribuie:

Săptămânalul Newsweek a publicat un articol despre calvarul prin care a trecut o femeie după ce a experimentat așa numita pedichiură cu pești. În 2010, Victoria Curthoys și-a petrecut vacanța în Thailanda.  Aici ea a decis să experimenteze la un SPA pedichiura cu pești.

Ce este pedichiura cu pești


Tratamentul, care a crescut în popularitate în ultimul deceniu, implică așezarea picioarelor într-un rezervor care conține sute de pești Garra Rufa. Aceasta este o specie de pești de talie mică originară din râuri, iazuri, cursuri de apă și lacuri din Asia de Vest și Anatolia.

Odată ce picioarele sunt introduse în apă, peștii se adună imediat în jurul lor hrănindu-se cu resturile de piele moartă, lăsându-le netede. Pedichiura cu pești se crede de asemenea că atenuează simptomele eczemelor și psoriazisului. Din nefericire pentru Victoria, rezervorul de apă cu pești de la SPA-ul din Thailanda a fost contaminat cu o bacterie care i-a infectat degetele de la piciorul drept.

Ce s-a întâmplat ulterior

Când s-a întors acasă, a început să aibă febră de durată și diferite alte boli. După un an de teste, un medic a diagnosticat-o în cele din urmă cu osteomielită, o afecțiune rară și gravă care a implicat infectarea oaselor de la degetele piciorului drept. Doi ani mai târziu, degetul mare al lui Curthoy de la piciorul drept a trebuit să fie amputat pentru a stopa boala. Cu toate acestea, nu a scăpat complet de infecție. Doctorii i-au spus apoi femeii că nu avea de ales decât să-și amputeze toate degetele rămase de la piciorul drept, o procedură care a durat cinci ani până la finalizare.

Acum, la opt ani de la nefericita întâmplare, Victoria povestește calvarul prin care a trecut. „Când eram în Thailanda, am decis să folosesc la un centru SPA procedura pedichiurii cu pești. Nu m-am gândit la nimic rău, mai ales că centru SPA era nou înființat și părea foarte curat, dar cât de mult m-am înșelat”, a explicat Victoria pentru publicația Metro. „Am ajuns însă să mă aleg cu o infecție osoasă în vârful degetului mare de la piciorul drept și doctorilor le-au trebuit peste un an pentru a-și da seama de ce boală sufeream”.

Din nefericire pentru ea, osul de la picior a fost mâncat și boala a continuat să se extindă. Timp de cinci ani, Victoria Curthoys a trebuit să-și amputeze toate degetele de la piciorul drept, ultima amputație având loc în noiembrie 2017. De atunci, ea a împărtășit imagini ale picioarelor ei online, pentru a-i avertiza și pe alții despre pericolele la care se expun dacă practică această ”pedichiură cu pești”.

Mai are această procedură viitor?

În același timp, femeia face un apel la cei care se simt complexați de anumite defecte fizice spunând că: „Prin filmarea picioarelor mele și postarea imaginilor pe Instagram sper să-mi redobândesc încredere în mine și în același timp să aibă un impact pozitiv asupra celor care nu ar putea fi mulțumiți de modul în care piciorul sau picioarele lor arată după amputare”.

Povestea Victoriei este cea mai recentă dintr-o lungă serie de răniri provocate de bolile contractate în urma așa numitei pedichiură cu pești. Practica a avut o dezvoltare explozivă până pe la sfârșitul anului 2010, dar de atunci a scăzut în popularitate din cauza îngrijorărilor privind sănătatea celor care apelează la acest procedeu.

Un raport publicat în revista JAMA Dermatology, din iulie, a arătat că unghiile unei femei s-au oprit din crescut după ce a contractat onihomadezis (onychomadesis). Aceasta este un tip rar de boală a unghiilor, în care patul unghiei se separă de țesut și se oprește din crescut, în urma unei astfel de proceduri și nu este singura boală care poate apărea după un astfel de tratament.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline