Breaking News

Soarta românilor din Marea Britanie sub semnul întrebării după BREXIT

Totuși un oficial britanic dă asigurări că cetățenii UE nu vor fi "expulzați" din Regatul Unit chiar dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu blocul comunitar

Distribuie:

MS News informează că Secretarul pentru BREXIT, Dominic Raab, a insistat că cetățenii Uniunii Europene (UE) nu vor fi „expulzați” din Marea Britanie în cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere amiabilă cu blocul comunitar.

După discuțiile de la Bruxelles, Raab a declarat pentru BBC că ar fi „de neconceput” ca drepturile pentru 3,8 milioane de cetățeni ai UE care trăiesc în Marea Britanie să nu fie asigurate. El a adăugat că Marea Britanie are o „obligație morală” de a se „mișca rapid” pentru a se asigura că cetățenii UE nu vor fi forțați să plece dacă negociatorii nu vor fi în măsură să accepte termenii înainte ca Marea Britanie să părăsească blocul pe 29 martie anul viitor.

„Apreciem în mod deosebit contribuția cetățenilor UE aici în Regatul Unit și sunt convins că, în cazul puțin probabil că nu vom avea o înțelegere, vom acționa rapid pentru a le asigura poziția”, a spus el. „Apreciem contribuția lor, dorim ca ei să rămână și este de neconceput că nu vom face eforturi pentru a ne asigura că legal vor putea să rămână”.

Ce spune negociatorul UE

Între timp, negociatorul șef pentru Brexit al Uniunii Europene a avertizat că blocul comunitar al celor 27 de națiuni nu a fost impresionat de „jocul acuzațiilor” care se practică în presa britanică asupra perspectivelor de a se întâmpla acest lucru. Michel Barnier a declarat reporterilor de la Bruxelles că „mulți oameni” au subestimat impactul social, economic și juridic al divorțului britanic asupra uniunii. El a adăugat că ambele părți vor intensifica negocierile în încercarea de a ajunge la un acord până în octombrie. Raab a afirmat că Marea Britanie s-a angajat să părăsească UE anul viitor, indiferent dacă este sau nu posibil un acord. „Unele dintre aceste povești înfricoșătoare sunt trase de păr și sunt foarte departe de adevăr”, a adăugat el.

Totuși o româncă ține să-l contrazică într-un articol publicat pe site-ul Stiri Diaspora, care spune cu sinceritate că: ”Străinii sunt primii dați afară. Când obții un post, te bucuri ca un copil”.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*