Breaking News

PUTIN a dat afară 15 generali înainte de cea mai mare aplicație militară din ultimii 40 de ani

Aproximativ 300.000 de militari, 300 de tancuri și 1.000 de aeronave vor participa la aplicația militară numită Vostok 2018

Putin a dat afara 15 generali Foto: Daily Star
Distribuie:

Portalul de știri MS News informează că Președintele Rusiei Vladimir Putin a concediat marți 15 generali ruși. Acest lucru a avut loc cu puțin timp înainte ca Rusia să lanseze cea mai mare aplicație militară după mai mult de patru decenii. Printre generali se află Vladlen Aksenov, Ministrul Adjunct al Ministerului Rus pentru Situații de Urgență și Serghei Koryuchin, Șeful Serviciilor Penitenciare Federale din regiunea Omsk din Rusia.

Generalii din Rusia sunt adesea concediați în grup, notează experții. Unsprezece generali au fost concediați în aprilie 2018, iar mulți alții au fost eliberați din funcție între anii 2016 și 2017. În timpul rundelor anterioare de demiteri, unii oficiali au fost arestați pentru corupție. Cazul din această săptămână nu a fost diferit.

Ministrul Situațiilor de Urgență din regiunea Tomsk din Rusia, Mikhail Begun, a fost arestat fiind acuzat de corupție pentru o presupusă luare de mită. Experții declară că în curând ar putea fi efectuate mai multe arestări. Motivele pentru care generalii sunt concediați variază. În anii trecuți, unii au fost demiși pentru că nu corespundeau poziției cerute. Alții din contră au acumulat prea multă putere în funcția ocupată sau au comis acte de corupție neaprobate de structurile centrale.

Corupția în armata din Rusia

Armata din Rusia are în general o influență politică semnificativă. Potrivit unui raport recent al organizație Transparency International Russia, circa 20% din Duma de Stat a Rusiei, organismul legislativ rus, acționează simultan în calitate de lobby pentru forțele militare. Mulți parlamentari au de asemenea legături adânci cu serviciile de informații rusești și cu Ministerul de Interne.

„Corupția din Rusia este peste ceea ce un observator obișnuit din Occident și-ar putea imagina. Un stat supradimensionat și atotputernic, este cauza principală a corupției”, a declarat Ariel Cohen un expert pe probleme rusești al Consiliul Atlantic de la Washington, pentru Newsweek. „Dacă analizăm mandatul lui Putin, este un fenomen obișnuit în ceea ce privește cositul gazonului. El crede în tăierea în mod regulat a gazonului”, a mai spus acesta.

Între timp, Ministrul Apărării al Rusiei a anunțat că Rusia va desfășura în curând cele mai mari exerciții militare începând din 1981. Aproximativ 300.000 de militari, 300 de tancuri și 1.000 de aeronave vor participa la aplicația militară numită Vostok 2018. Exercițiile vor avea loc la jumătatea lunii septembrie. Trupe din China și din Mongolia sunt așteptate să se alătur trupelor rusești. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a remarcat că aceste aplicații militare sunt esențiale pentru apărarea Rusiei într-o epocă în care lumea s-a întors împotriva țării sale.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline