Breaking News

VIDEO: Lupta epică dintre un URS și un TIGRU, două animale feroce, surprinsă pe film … cine va ieși învingător?

O adevărată bătălie a fiarelor a avut loc într-un parc național din vestul Indiei, unde un tigru a avut parte de o confruntare cu un urs buzat

Distribuie:

Videoclipul surprins de un grup de vizitatori în Parcul Național Tadoba din India, arată lupta acerbă a celor doi prădători. Martorii spun că lupta a început când tigrul a atacat ursul, o femelă de urs buzat, care avea și un pui. Ursul buzat este unul din cei mai mici urși și poate trăi până la 30 ani. El are o greutate de până la 140 kg, o înălțime de 0,7 m și o lungime de circa 1,8 m. Urșii buzați au o blană neagră, însă au fost observate și subspecii de culoare roșiatică-închisă. Are gheare mari și puternice, ce îi permit să se cațăre ușor în copaci.

Tigrul bengalez este subspecia de tigru cea mai cunoscută. Habitatul acestora se găsește pe subcontinentul indian, în special în regiunea Bengal, dar poate fi găsit și în nordul Indiei și Nepal. Tigrul bengalez este animalul național al Indiei și Bangladeshului. Blana tigrilor este de obicei galbenă sau portocalie, cu dungi negre. Abdomenul și părțile mediale ale membrelor sunt albe, în timp ce coada este portocalie cu dungi negre. Masculii au o lungime a corpului de 2,7–3,1 m și o greutate de 200–250 kg, în timp ce femelele au o lungime a corpului de 2,2–2,5 m și o greutate de 120–160 kg.

Deși ca dimensiuni și greutate animalele sunt disproporționate, totuși nu întotdeauna favoritul câștigă, chiar dacă lupta este dusă la categorii de greutate diferită. Tigrul se răcorea într-un ochi de apă când a apărut ursoaica împreună cu puiul ei. Tigrul, un mascul pe nume Matkasur, considera ochiul de apă drept teritorul său și căuta să-l apere.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fetF87EpBSU[/embedyt]

Așa cum se poate vedea în film, lupta a fost epuizantă pentru ursul buzat. Ei nu pot învinge tigrii, a spus pentru postul de televiziune NDTV, dr. Anish Andheria, președintele diviziei Wildlife Conservation Trust, dar sunt dispuși să lupte până la moarte pentru a-și atinge scopul. În această luptă inegală, ursul are un avantaj care îl salvează și anume, părul de pe corp, deoarece tigrul nu poate să-l prindă.

După un timp, ursul buzat pare să devină cel mai dominant în luptă și atacă tigrul după ce a scăpat din ghearele acestuia. Până la urmă, se poate observa cum tigrul se retrage după ce a fost alungat de ursul buzat, acesta revendicându-și astfel ochiul de apă, atât de prețios pentru animale în sezonul secetos.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*