Breaking News

Bioritmul corpului uman pe ore

Orarul corpului uman sau cum curg 24 de ore pentru organismul uman

Distribuie:

Vechii învățați chinezi cunoșteau orarul organelor. Organismul îți trimite întreaga energie către anumite părti ale sale, la un moment dat.

S-a demonstrat științific, că cine nu respectă și tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des și mai repede.

Ora 6 – Este momentul trezirii organismului. Chiar dacă încă moțăim, corpul nostru a intrat în priză și a început producția de hormoni. Zahărul din sânge, aminoacizii și hormonii acționează la capacitate maximă. La această oră trebuie evitat consumul de alcoolul și de nicotină (fumatul).

Ora 7 – Inima intră în viteza a cincea. Începe producția de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineața face o greșeală pentru ca inima este suprasolicitată, iar rezultatul este același. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să bei și un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia.

Ora 8 – Organismul tânjește după “combustibil”. Din nefericire este și ora la care au loc cele mai multe infarcturi și accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală dacă vreți să vă faceți o analiză a sângelui. Dacă o amânați pentru altă oră, compoziția sângelui va fi schimbată din cauza stresului.

Ora 9 – Organismul receptează cel mai slab senzația de durere, este imun față de frică. Chimioterapia și injecțiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicații, iar datorita toleranței sporite a organismului, șansele de vindecare cresc.

Ora 10 – Este ora învățatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii și de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu mașina deoarece atenția și reflexele sunt sporite.

Ora 11 – Corpul nostru își arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice după pofta inimii. Cu puțin înaintea prânzului inima și circulația sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitați să mergeți la un consult cardiologic pentru că medicul cardiolog vă poate pune un diagnostic greșit.

Ora 12 – S-a dus deja jumătate din zi. Un pui de somn n-ar strica. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să stați în fața unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ. Acesta se pregătește pentru a primi mâncarea și a produce sucul gastric.

Ora 13 – Scade atenția, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acționeze, digerând și absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme trebuie să ia medicamentele specifice pentru a o activa.

Ora 14 – Forța vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.

Ora 15 – Creierul se pune din nou în mișcare. Ne putem continua în forță activitatea. Atenția și puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveți de lucru în casă acum este momentul.

Ora 16 – Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcțiune. Este ora ideală pentru un program de exerciții fizice. Plămânii și căile respiratorii sunt larg deschise. Faceți o plimbare în aer liber. La această oră acționează cel mai bine medicamentele de stomac.

Ora 17 – Mâinile simt nevoia să intre în funcțiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobișnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. Sportivii știu deja, cine se antrenează, sau concurează obține acum cele mai bune rezultate. La această oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.

Ora 18 – Este ora activităților culturale. Simțurile sunt foarte ascuțite în acest moment al zilei. Papilele gustative și simțurile olfactive receptează nuanțele cele mai fine. Este momentul de maximă activitate în ceea ce privește creșterea unghiilor și a părului. Corpul este însă puțin obosit. Nervii reacționează la durere sau furie.

Ora 19 – Organismul este cel mai dispus să accepte medicamentele, iar pielea tânjește după îngrijire, porii pielii se deschid și asimilează produsele cosmetice. Dar atenție, scade tensiunea.

Ora 20 – Cresc capacitățile vizuale. Este momentul să alegeți materialele și modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacționează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrează o activitate intensă, astfel că băuturile alcoolice sunt mai bine tolerate la acestă oră.

Ora 21 – Scade temperatura corpului și metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerată pe jumătate. Doar stomacul și ficatul mai lucrează.

Ora 22 – Ficatul “trage pe dreapta”. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcționarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.

Ora 23 – Începem să visăm cu ochii deschiși. De la această oră corpul se liniștește. Nervul parasimpatic responsabil cu acest lucru reduce schimbul de substanțe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minimum. Producția de cortisol, hormonul stresului, este oprită. Dacă vrem să fim frumoase trebuie să ne culcăm la această oră pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

Ora 24 – După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minimum pe scala sa de funcționare și se programează “pentru mâine”. Este obligatoriu ca acestă oră să ne găsească într-un somn profund.

Noaptea, între orele 2 și 4, toate simțurile sunt în stare de inhibiție. Este momentul catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor și a accidentelor de muncă. Între orele 3 și 5 scade tensiunea arterială.

Dimineața reținem mai ușor informațiile, dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.

Sursa: https://ro.scribd.com/document/92868439/bioritmul-organelor

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline