Breaking News

Un fapt banal, care pentru România pare ireal

Cine credeți că este bărbatul cu părul grizonat care se îndreaptă liniștit spre locul de muncă? Nu o să vă vină să credeți!

Distribuie:

În fotografia de mai sus,  în care este indicat cu o săgeată albă un bărbat cu părul cărunt, acesta pare că se duce liniștit către locul de muncă, cu un rucsac în spate, iar în mâini ținând un pachet care ar putea fi o gustare pentru pauza de prânz. Până aici nimic neobișnuit sau senzațional, doar că bărbatul surprins în imagine este președintele Austriei, Alexander Van der Bellen. Acesta nu merge la cabinetul său cu o coloană nesfârșită de mașini, antemergător, ofițeri de protecție și pază. Nimeni nu oprește circulația, nimeni nu bruschează trecătorii pentru a-i face loc să treacă.

El merge în liniștit, trecând neobservat spre locul de muncă pentru a-și face datoria față de cetățenii care l-au ales, vorbind cu oamenii din mulțime, într-o țară în care venitul pe cap de locuitor este de 47.188 mii de dolari SUA, iar PIB-ul este 403.768 miliarde de dolari SUA. Ei bine, cum se poate să explici așa ceva? Singura explicație este normalitatea, educația unui om cu bun simț, respect pentru muncă și pentru cetățean.

O imagine banală, normală pentru o țară ca afară, neverosimilă pentru România, unde conducătorii aleși din județele pe care le conduc cu mână de fier baronii locali, uită instantaneu cine și de ce i-au trimis în Parlament, tratând „pulimea” care i-a ales cu dispreț și aroganță. O să avem vreodată în România surprins un asemenea instantaneu. Probabil că nu sau nu prea curând, deoarece mai avem un lung drum de parcurs în care să ne consolidăm educația, bunul simț și respectul pentru muncă și pentru cetățean.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*